Apple: 'Epic Games Store pas in 2027 winstgevend'

Apple: 'Epic Games Store pas in 2027 winstgevend'

Volgens advocaten van Apple is de Epic Games Store pas in 2027 winstgevend.

Dat blijkt uit documenten afkomstig van de rechtszaak tussen Apple en Epic Games, opgemerkt door PC Gamer. Bij elkaar zou Epic Games sinds 2019 zo'n 493 miljoen dollar hebben geïnvesteerd. Een groot onderdeel daarvan zijn garanties voor ontwikkelaars die exclusieve deals voor de winkel sloten.

"Epic verloor 181 miljoen dollar aan de EGS in 2019", melden advocaten van Apple. "Epic voorspelde in 2020 273 miljoen dollar te verliezen. En inderdaad, Epic gaf in 2020 alleen als 444 miljoen dollar uit aan minimumgaranties, terwijl het zelfs met 'een significante groei', enkel 401 miljoen dollar aan omzet dat jaar. Epic erkent dat die trend in de toekomst doorzet: het voorspelt in 2021 ongeveer 139 miljoen dollar te verliezen."

De Epic Games Store is onderdeel van de rechtszaak tussen Apple en Epic Games omdat beide bedrijven een andere commissie hanteren. Zo staan ontwikkelaars 12 procent van de omzet af aan Epic, waar dat in de App Store over het algemeen 30 procent is. Volgens Epic Games hanteert Apple een monopolie en maakt het misbruik van die machtspositie.

De rechtszaak vond plaats in mei, een uitslag is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Klinkt vrij normaal eigenlijk. Puntje bij paaltje is de store nog niet gevuld genoeg, de inventaris moet nog even flink groeien. Tot die tijd is er niet gigantisch veel reden om iets specifiek in de Epic store te kopen.

0

Volgens mij bevestigt Apple hiermee alleen maar dat door de mo oploop van Apple op die store dat er geen ruimte is voor kleine spelers en je alleen als je dergelijk grote investeringen kunt doen uiteindelijk winst kan maken

0

Aanbevolen voor jou