App Store-games die twee jaar geen update hebben gehad worden verwijderd

App Store-games die twee jaar geen update hebben gehad worden verwijderd

Apple gaat spellen die twee jaar niet van updates zijn voorzien verwijderen uit de App Store.

Dat heeft Apple in een e-mail laten weten die het naar ontwikkelaars stuurt. Prototop Games deelde de informatie op social media. "Ik ben misselijk. Apple heeft me net een e-mail gestuurd waarin het zegt dat het mijn gratis game Motivoto verwijdert omdat het meer dan twee jaar oud is. (...) Dit is een oneerlijk obstakel voor onafhankelijke ontwikkelaars."

Het is blijkbaar onderdeel van Apple's poging om de App Store gebruiksvriendelijke en gemakkelijker om te navigeren te maken. Ontwikkelaars zouden het kunnen omzeilen door binnen dertig dagen na het ontvangen van de e-mail in kwestie een update voor de game uit te brengen. "Als er binnen dertig dagen geen update wordt uitgebracht, wordt de app uit de verkoop gehaald."

Apple heeft inmiddels bevestigd dat dit een nieuwe regel is en dat het voor alle apps geldt - niet alleen games. "We willen dat apps op de App Store functioneren en up-to-date zijn om het makkelijker te maken voor consumenten om geweldige apps te vinden die bieden wat men zoekt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Lijkt me logisch.

0
test

geef dan een update van 1kb, geen moeite. schrijf het daarna in je agenda dat je dat over 2 jaar weer doet.

0

@-JK- dus wat is dan precies de toegevoegde waarde van dat beleid?

0

@Ziminar dat apps die vergeten zijn eruit worden gehaald. Vind het wel een goed beleid.

0
test

@-JK- Soms heb je de code zelfs niet meer. Zeker bij indie devs die enkele jaren geleden een app gemaakt hebben. Mss ondertussen harde schijf of pc in de prullenbak. Dit kan wel voor frustraties zorgen lijkt me.

0

@do365nic dat zou dan niet zo slim zijn van die ontwikkelaar, er zijn namelijk hele goeie oplossingen voor om je code online op te slaan in bv GitHub.

0

Aanbevolen voor jou