Apex Legends-seizoen voegt nieuw progressiesysteem toe

Apex Legends-seizoen voegt nieuw progressiesysteem toe

En weer een nieuw personage

Het nieuwe Apex Legends-seizoen heet Arsenal en voegt een volledig nieuw progressiesysteem toe aan de game.

Dat heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment bekendgemaakt in een developer panel. Het nieuwe progressiesysteem focust zich op de wapens. Spelers krijgen middels het Weapon Mastery-systeem de mogelijkheid om wapens te levelen. Dat kan door simpelweg kills te maken en vijanden schade te doen. Elke twintig levels wordt er een speciale uitdaging vrijgespeeld. Het maximale level is 100. Als spelers dat bereiken krijgen ze een speciale skin voor het wapen en een accountbadge.

Vorig seizoen voegde Respawn voor het eerst geen nieuw personage toe aan de game bij de aftrap van een nieuw seizoen. Dit seizoen gebeurt dat wel en voegt Ballistic zich in het rijtje legendes. Zijn passieve vaardigheid is dat hij een derde wapen kan oppakken. Zijn tactische vaardigheid heet Whistler. Dat is een pistool waarmee hij het wapen van vijandige spelers kan laten oververhitten. Zijn ultieme vaardigheid heet Tempest. Daarmee kan hij zichzelf en zijn teamgenoten een flinke boost geven. Het team krijgt dan tijdelijk de beschikking over oneindige ammunitie en een hogere beweegsnelheid.

De Firing Range gaat ook flink op de schop. De dummies kunnen nu terugschieten. Daarnaast worden er nieuwe gebieden toegevoegd, zodat spelers meer scenario's kunnen oefenen. Tot slot voegt Respawn een pit toe waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.

In het nieuwe seizoen spelen spelers op de maps King's Canyon, Olympus en World's Edge. Laatstgenoemde ondergaat daarbij een aantal veranderingen. Zo wordt onder andere de nieuwe plaats Monument toegevoegd. Ook verplaatst het constructiegebouw in Fragment zich naar de plek waar Lava City zich bevond.

Tot slot voegt Arsenal vernieuwde pings toe en krijgen spelers de beschikking over het nieuwe item Redeploy Balloon. Dat is een mobiele variant van de ballonnen waar spelers zich snel mee over de map kunnen bewegen.

Apex Legends: Arsenal komt op 9 mei uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. 

Apex Legends
Apex Legends
Apex Legends

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou