Apex Legends gaat ook genres buiten battle royale verkennen

Apex Legends gaat ook genres buiten battle royale verkennen

De Apex Legends-franchise moet ook uitgebreid worden naar genres buiten battle royale.

Dat laat Respawn Entertainments Chad Grenier weten in een interview met Eurogamer. De regisseur van Apex Legends meldt dat er al tot en met seizoen 12 wordt gepland voor de game, maar dat in de toekomst ook andere genres buiten battle royale mogelijk zijn.

"Op dit moment is het een battle royale-game. Als je kijkt naar de toekomst hebben we een hoop gesprekken over of we moeten uitbreiden buiten dat genre." Hij vervolgt: "We hebben een cast met Legends waar mensen van houden - hoe kunnen we die op andere manieren inzetten? Ik denk dat je in de toekomst kunt verwachten dat het spel meer dan een battle royale wordt. We hebben allerlei gelimiteerde evenementen en andere manieren om te spelen. Dat is een prima begin."

Het lijkt er op dat Respawn dus vooral via dlc en uitbreidingen nieuwe speelmogelijkheden aan Apex Legends wil toevoegen, en andere genres zouden daaronder kunnen vallen.

In hetzelfde interview laat Grenier tevens weten dat de nieuwe Apex Legends-map Olympus oorspronkelijk ontworpen was voor een potentiële Titanfall 3. "Die game was op een bepaald moment in ontwikkeling nadat we Titanfall 2 hadden gelanceerd. De map heette toen niet Olympus, maar de stijl van de map wilden we verwerken in een nieuwe Titanfall-game."

Apex Legends is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One - de game verschijnt op 4 november ook op Steam, gelijktijdig met het zevende seizoen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou