Animal Crossing: New Horizons is de meest verkochte digitale game

Animal Crossing: New Horizons is de meest verkochte digitale game

Animal Crossing: New Horizons heeft het record verbroken van de meest verkochte digitale game. Dat blijkt uit een rapport van Nielsen’s SuperData.

Animal Crossing: New Horizons kwam een maand geleden uit op de Nintendo Switch. De game is een groot succes en is bijna nergens meer te vinden. De schaarste heeft ervoor gezorgd dat veel mensen toch een digitale versie van de game hebben aangeschaft. Daardoor is er van de game in minder dan een maand, volgens het rapport van Nielsen’s SuperData, meer dan 5 miljoen digitale games verkocht. Met deze hoeveelheid neemt Animal Crossing: New Horizons het stokje over van Call of Duty: Black Ops III, die voor de nieuwe Animal Crossing-game het record in handen had.

De cijfers zijn alleen van de maand maart. Het aantal verkochte digitale games zijn dus van de eerste elf dagen na de release, omdat Animal Crossing: New Horizons pas op 20 maart uitkwam. Het (digitale) succes van Animal Crossing: New Horizons komt deels doordat veel mensen op dit moment in quarantaine zitten vanwege het coronavirus. Door het verplicht thuiszitten is er veel meer interesse in gamen en door de sociale aspecten in de nieuwe Animal Crossing-game is het in deze periode een zeer gewilde game.

Animal Crossing New Horizons is nu uit op de Nintendo Switch. Lees hier onze review over deze populaire Nintendo Switch-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Even een kanttekening: Dit gaat alleen om maart (dus april is nog niet meegerekend) en de game is pas op 20 maart uitgekomen en dat betekent dat het maar om 11 dagen (t/m 31 maart) gaat. Moet je nagaan als de game op 1 maart uitgekomen was. :)

0
test

@PietS. Nu je het zegt... dan was het denk ik nog hoger geweest xD

0
test

@JolienMauritsz Inderdaad! Maar het gaat uiteindelijk dus niet om een hele maand, maar om de maand maart, wat voor AC:NH slechts 11 dagen is.

0
test

Ik denk dat de sales ook deels te wijten zijn aan de enorm slechte levering van de fysieke versie. Ik werk in een gamestore en MAN MAN, sinds de launch is de toevoer echt enorm schaars. Ontzettend veel mensen heb toch maar besloten om het digitaal aan te schaffen omdat hun fysieke exemplaar nog even op zich liet wachten. En dat is nog steeds zo, de game staat nog steeds niet regulier in de winkel.

0
test

@Krytuun Bij de intertoys in Heeze is ie nu wel beschikbaar in de winkel, maar de eerste badge was letterlijk binnen een uur weg.

0

@Krytuun staat ook in het artikel.

0
test

@Quintex true, beetje overheen gescant, mijn fout. Nog steeds: wel ontzettend slecht dat nintendo dit niet heeft zien aankomen. Dit is niet te wijten aan productie problemen, want andere releases/nintendo games zijn massaal leverbaar.

0

Aanbevolen voor jou