Analogue 3D speelt Nintendo 64-games in 4k af

Analogue 3D speelt Nintendo 64-games in 4k af

Apparaat verschijnt in de loop van 2024

Analogue - het bedrijf achter de Analogue Pocket - heeft de Analogue 3D aangekondigd. Dit apparaat speelt Nintendo 64-games in een 4k-resolutie af.

Het apparaat moet in de loop van 2024 verschijnen en kan volgens de makers alle Nintendo 64-games in 4k afspelen. Ook is er een optie voor het weergeven van N64-games in hun oorspronkelijke resolutie. Men heeft daar wel de originele cartridges waar de games op zijn uitgekomen voor nodig. Alle regio worden ondersteund.

Het uiterlijk van de console zelf is nog niet bekend, maar via een teaserfoto wordt duidelijk dat het bedrijf samenwerkt met 8bitdo aan een moderne versie van de Nintendo 64-controller die meegeleverd gaat worden.

Net zoals de andere retroconsoles van Analogue maakt de Analogue 3D geen gebruik van emulatie. In plaats daarvan wordt van 'field-programmable gate array' gebruikgemaakt, waardoor het de hardware van de Nintendo 64 kan nabootsen.

De prijs van het apparaat is nog niet bekend. Men kan zich hier inschrijven bij interesse.

Analogue 3D

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

goeie, ga ik denk aan mn broertje geven voor zn verjaardag

0
test

De n64 core van FPGAZumspas draait in beta al redelijk 'af' op de MisterFPGA op dit moment.. Analogue kennende wordt het weer een veel te dure niet open source fpga console met een enorme preorder elende.

0

Aanbevolen voor jou