Amerikaanse vakbond stemt in voordeel van staking binnen game-industrie

Amerikaanse vakbond stemt in voordeel van staking binnen game-industrie

98,32 procent van de stemmen was in het voordeel van de staking

SAG-AFTRA, de Amerikaanse vakbond voor acteurs, heeft gestemd voor een mogelijke staking binnen de game-industrie. 98,32 procent van de stemmen was in het voordeel van de staking.

Onlangs bleek al dat dat SAG-AFTRA tussen 5 en 25 september ging stemmen om een mogelijke staking binnen de game-industrie plaats te laten vinden. Dat zou betekenen dat alle acteurs die zijn aangesloten bij de vakbond hun acteerwerk in games naar zich neerleggen tot de vakbond en verschillende gamebedrijven er uit zijn gekomen via onderhandelingen.

Nu hebben leden van de vakbond dus met 98,32 procent in het voordeel van de staking gestemd. Dit betekent niet dat de staking ook daadwerkelijk doorgaat; deze wordt pas ingezet als de vakbond er tijdens aankomende onderhandelingen met gamebedrijven niet uitkomt. Er zijn al vijf onderhandelrondes geweest zonder gewenste uitkomst voor de vakbond, en de volgende onderhandelronde vindt de komende dagen plaats.

SAG-AFTRA-directeur Fran Drescher gaf eerder aan dat bedrijven als Activision, Electronic Arts, Insomniac Games, Take-Two en Warner Bros. Games hebben gefaald in het toegeven aan de wensen van de leden van de vakbond. Er zou sprake zijn van hebzucht en gebrek aan respect bij de bedrijven, en een toename in gebruik van artificiële intelligentie voor een vermindering in werkgelegenheid. Onder de eisen van SAG-AFTRA valt onder andere het gelijktrekken van lonen met inflatie en bescherming tegen het gebruik van AI.

Eerder dit jaar hebben zowel de Writer's Guild of America (WGA) en de Screen Actors Guild and American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) een staking ingezet binnen de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Beide vakbonden en diens leden - zo'n beetje alle Amerikaanse acteurs en scriptschrijvers - staken vanwege oneerlijke lonen binnen de filmindustrie en een toename in het gebruik van AI, waardoor werkzekerheid in gevaar komt. De laatste dagen lijken de vakbonden en bedrijven er langzaam maar zeker uit te komen, en komen er steeds meer berichten dat de staking binnen Hollywood ten einde loopt. Een staking binnen de game-industrie zou hier echter los van staan.

staking

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze werkelijk gaan staken heb ik slechts dit te zeggen: veel plezier ermee, yankees. Japan en de rest van de wereld gaan lekker door. En niet gek opkijken als je net als bij de film- en tv-industrie niet gemist wordt.

0
test

Gelukkig zijn we niet alleen maar afhankelijk van de Yanks voor goeie games :D

0
test

Er zou sprake zijn van hebzucht en gebrek aan respect bij de bedrijven, en een toename in gebruik van artificiële intelligentie voor een vermindering in werkgelegenheid. Onder de eisen van SAG-AFTRA valt onder andere het gelijktrekken van lonen met inflatie en bescherming tegen het gebruik van AI. Ik snap heel goed dat dit een punt is, doet me denken aan die film Office Space. De kloof tussen de top/aandeelhouders en de daadwerkelijke mensen die het maken is te groot. Maar dat krijg je ook als je studio na studio opkoopt en dan games uit wil poepen voor winst. Hopelijk beginnen ze met de staking in te zien dat dit moet veranderen. Ipv winst als doel, een vette game als doel, die goed zal verkopen omdat er goed is over nagedacht en passievol mee gewerkt word. Of je kan de fifa's, cod's en ac's uit blijven poepen natuurlijk. Maar wij als gamers hebben hier ook een deel van in handen, stem met je portomonnee.

0
test

Inflatie correctie, ok, betere veiligheidsmaatregelen op de set, ok, geen onbetaald gebruik van likeness/stem voor AI, ok. Maar minder AI gebruik om baan van deze mensen te behouden? Nope. Nadeel voor ze is wel dat een gamestudio dan gewoon weg blijft bij het gebruik van SAG leden, niets verplicht namelijk gebruik van SAG leden, totdat je gebruik van ze gaat maken.

0
test

Het gaat banen kosten, dat sowieso, maar ze mogen wel een duidelijke lijn trekken. Ze kunnen nu al digitale bomen in een minuut genereren. Als je dat vergelijkt met de aantal werkuren van iemand die de zelfde digitale boom moet boetseren... Dan snap ik dat die geldwolven voor AI kiezen. Ik hoop alleen dat getalenteerde en creatieve mensen (met of zonder opleiding/diploma) hier mee verder gaan en experimenteren. Ik hoop vooral dat deze mensen niet vervangen worden door van die nietsnutten die op alles Art plakken en nog niet eens een stokmannetje kunnen tekenen. Basis moet talent zijn vooraleer je AI art maakt.

0

Aanbevolen voor jou