Amerikaanse senator komt met wetsvoorstel tegen lootboxes

Amerikaanse senator komt met wetsvoorstel tegen lootboxes

De Amerikaanse senator Josh Hawley wil een wetsvoorstel introduceren waarmee lootboxes en pay-to-win microtransacties in games voor kinderen worden verboden.

"In recentelijke jaren leunt de game-industrie steeds meer op verdienmodellen waarin consumenten compulsief microtransacties aanschaffen", aldus een statement over het wetsvoorstel. "Als een game voor kinderen is ontwikkeld, zouden ontwikkelaars niet geld mogen verdienen aan verslavende elementen. En als kinderen spellen spelen voor volwassenen, zouden ze afgeschermd moeten worden voor compulsieve microtransacties."

De republikeinse senator voor de Amerikaanse staat Missouri wil met het wetsvoorstel er voor zorgen dat ontwikkelaars die "kinderen exploiteren" te maken krijgen met legale consequenties. Hoewel het wetsvoorstel specifiek bedoeld is om kinderen te beschermen, kan het ook invloed hebben op games voor volwassenen die ondanks een leeftijdsclassificatie massaal door kinderen gespeeld worden.

Hawley gebruikt Candy Crush, een game uitgegeven door Activision, als voorbeeld. In dat spel kunnen spelers een Luscious Bundle kopen voor 149,99 dollar, waarvoor men 1000 munten voor in de game krijgt, alsmede boosters die de moeilijkheidsgraad tijdelijk verlagen en 24 uur oneindige levens. Het wetsvoorstel wordt 'The Protecting Children from Abusive Games Act' genoemd en wordt binnenkort voorgelegd aan de Amerikaanse senaat. Het is dus nog niet duidelijk of het wetsvoorstel daadwerkelijk wordt goedgekeurd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Hoewel het wetsvoorstel specifiek bedoeld is om kinderen te beschermen..." Het is wat off-topic, en misschien zelfs wat overduidelijk, maar het is toch best treurig dat men hiervoor wel wetsvoorstellen indient, maar een wetsvoorstel voor het herzien van de wapenwet is giga-taboo. Als EA dezelfde invloed had als de NRA was dit ook niet gebeurd, volgens mij.

0

@DevTrunks Wat is er treurig aan om kinderen te beschermen?

0
test

@chiel72 het treurige is dat men ze wel voor gokverslaving in games wil beschermen, maar niet voor geweren.

0

Aanbevolen voor jou