Amazon Games ontslaat meer dan honderd werknemers

Amazon Games ontslaat meer dan honderd werknemers

Bedrijf blijft echter aan games werken en uitgeven

Er worden meer dan honderd werknemers bij Amazon Games ontslagen.

Dat blijkt uit een bericht van vicepresident Christoph Hartmann aan werknemers die in handen is gekomen door CNBC. De ontslagen vallen bij Prime Gaming, de Game Growth-groep en de in San Diego gevestigde ontwikkelstudio. Een onbekend aantal werknemers wordt ook op nieuwe plekken binnen het bedrijf gezet.

De ontslagen zijn onderdeel van een grootschalige herstructurering van Amazon. Eerder werd al aangegeven dat het bedrijf in het personeel ging snijden - eerder dit jaar werden er achttienduizend mensen ontslagen en kort daarna werd aangegeven dat er nog eens negenduizend zouden volgen.

De ontslagronde betekent niet dat Amazon zich niet meer richt op het uitgeven en ontwikkelen van games. Het bedrijf geeft aan te blijven investeren in game-ontwikkeling. Zo zal het team achter de mmo New World blijven groeien. Ook de ontwikkelstudio in Montreal moet groter worden en blijft werken aan een onaangekondigd project. Hetzelfde geldt voor de studio in San Diego, waar men bezig is met de pre-productie van een nog onaangekondigd spel.

"We blijven ook onze uitgeverskant uitbreiden en blijven nieuwe projecten waar we veel potentie in zien vergaren, zoals onze recentelijk aangekondigde uitgeversdeal met NCSoft."

Afgelopen december werd aangekondigd dat Amazon Games de nieuwe Tomb Raider-game gaat uitgeven. Het spel, dat draait op Unreal Engine 5, wordt ontwikkeld door Crystal Dynamics, dat inmiddels eigendom is van Embracer Group. Kort daarna werd gemeld dat Amazon mogelijk ook films en televisieseries gebaseerd op Tomb Raider wil maken. Fleabag-bedenker Phoebe Waller-Bridge zou een schrijver van een serie zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou