Alyx Vance keert terug in Half-Life: Alyx

Alyx Vance keert terug in Half-Life: Alyx

Valve heeft zojuist de eerste trailer uitgebracht van Half-Life: Alyx.

Geruchten over het spel deden al jaren de ronde en op 18 november maakte Valve eindelijk bekend dat de virtual realitygame op 21 november onthuld zou worden. Half-Life: Alyx is volgens Valve de eerste titel in een reeks 'flagship vr-games' die speciaal voor SteamVR worden ontwikkeld.

Het verhaal van Half-Life: Alyx vindt plaats tussen de gebeurtenissen van het origineel en Half-Life 2 en plaatst spelers in de schoenen van Alyx Vance. Alyx werd geïntroduceerd in Half-Life 2 als de rechterhand van protagonist Gordon Freeman.

In Half-Life: Alyx staat Alyx samen met haar vader, Eli Vance, aan de basis van het verzet tegen de Combine, een buitenaardse ras, die de aarde heeft bezet. Alyx en Eli hebben in het geheim hun wetenschappelijke activiteiten voortgezet en hebben zo een ontdekking gedaan waarmee ze City 17 willen bevrijden uit de handen van de Combine.

Volgens Valve is Half-Life: Alyx volledig met virtual reality in het achterhoofd gemaakt en maakt de gameplay daar optimaal gebruik van. Bovendien werkt het spel met diverse vr-headsets, waaronder Rift, Vive en Windows Mixed Reality.

Een exacte lanceringsdatum ontbreekt nog, maar Half-Life: Alyx is in elk geval vanaf maart 2020 verkrijgbaar en is vooruit te bestellen op Steam.

De trailer is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, ik ben erg verbaasd en gehyped tegelijk, ik vond HL2 en de uitbreidingen geweldig en ik ben inmiddels ook een groot liefhebber van VR geworden, dus het kan niet mooier. Enige probleem is dat ik een consolegamer pur sang ben (geworden), en dus heel erg hoop dat Valve dit ook op de PS5 gaat uitbrengen. Nogmaals, bijna niet te geloven dat er nu toch echt een nieuwe HL aan gaat komen, mensen die VR nog geen kans hebben gegeven hebben hiermee gelijk dé reden om het te gaan proberen. Ik denk dat dit gelijk een nieuwe mijlpaal voor de technologie gaat worden.

0
test

@clandestine666 zou zeker een goede PS5 launch titel zijn om de kracht van PS5 en PSVR 2 te demonstreren.

0
test

@TommyVercetti er komt geen psvr2

0
test

Met deze engine kan je toch ook gewoon deel 3 maken, pfff, waarom zo lastig allemaal en vr only. Wat een vage strategische keuze enkel om hun bril te promoten.

0
test

@Aquemini Valve deed Altijd iets aparts met half-life. Half-life 1 was zonder cutscene verhaal vertellen half-life 2 was fysiek engine zijn kracht tonen. En nu een andere half-life om vr kracht te laten zien. Dus het is niet zo raar eigenlijk.

0
test

@burhan42 tuurlijk is dat wel is zo raar. Welke gamers zijn er vandaag de dag de meest ultieme fans? Welke gamers zitten al jaren te wachten op iets nieuws uit het universum van HL? Een hele grote groep oudere gamers, die wellicht niet eens meer gamen of nog op een console of pc. En waar komt valve mee? een VR exclusief game, waarvoor je een stevige pc (zeg 1500 tot 2000 euro) voor moet hebben en een dure vr-bril (1079 euro). Sorry, maar dan naai je gewoon je fanbase. Niks mis om de game normaal uit te brengen en daarnaast een vr-ervaring voor hun index bril. Dit is echt een absurde beslissing.

0
test

@Aquemini Misschien is het ook gewoon tijd voor iets nieuws. Ik vind het wel een goeie zet.

0
test

@chemicalscum goeie zet als het beiden was geweest. Nu ontneem je een game voor een hele grote groep fans/gamers! Niks mis om een vr-game te maken van HL, maar je moet ook de normale versie beschikbaar stellen. Je kan niet een decennia en langer niks maken en het idee geven dat er nooit wat komt, en dan opeens een VR-only ervaring aanbieden. Sorry, maar hoe je naai je fans zeg, wat een onzin. https://www.youtube.com/watch?time_continue=701&v=-9K0eJEmMEw&feature=emb_title

0

Aanbevolen voor jou