Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege

Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege

Ontwikkelaar Ubisoft heeft het nieuwe seizoen voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthuld. Het aankomende derde seizoen draagt de naam ‘Operation Ember Rise’ en voegt wederom twee nieuwe Operators toe aan de game evenals een vernieuwing van een bestaande map. Daarnaast voegt de ontwikkelaar een nieuwe modus en een battle pass-systeem toe aan de populaire game.

Sinds de lancering van Rainbow Six Siege in 2015 heeft Ubisoft regelmatig nieuwe Operators geïntroduceerd en mappen toegevoegd die compleet nieuw of gerenoveerd waren om de game verfrissend te laten blijven. Naast de standaard content dat elk nieuw seizoen met zich meebrengt, introduceert Ubisoft nu ook een nieuwe modus en een Battle Pass-systeem waarmee spelers exclusieve beloningen kunnen vrijspelen.

Nieuwe Operator: Amaru

Als eerst introduceert Ubisoft de nieuwe aanvallende Operator ‘Amaru’. Deze Peruviaanse vrouw van de APCA beschikt over een speciale grijphaak genaamd de ‘Garra-haak’ waarmee ze snel naar voren of naar boven verplaatst kan worden door open luiken, abseilpunten en vensters. Dit biedt mogelijkheden voor de speler om met een hoog tempo van A naar B te verplaatsen en om verrassingsaanvallen uit te voeren. Echter kan Amaru tijdens het gebruiken van de Garra-haak geen wapens gebruiken en is het dus verstandig om te weten of de vijanden niet op je aan het wachten zijn.

Amaru is een Operator met een moeilijkheidsgraad van één, een Armor-waarde van twee en een Speed-waarde van twee. Amaru’s uitrusting bestaat bij de primaire wapens uit een G8A1 licht machinegeweer en een Supernova-shotgun. Bij de secundaire wapens kan je kiezen tussen een ITA12S-shotgun en een SMG-11-machinegeweer. Als laatst heeft Amaru bij de gadgets keuze uit een Claymore en een Stun Grenade.

Watch on YouTube

Nieuwe Operator: Goyo

De nieuwe verdedigende Operator van dit seizoen is Goyo. Deze Mexicaan van de Fuerzas Especiales heeft een speciaal explosief genaamd de ‘Volcán-schild’. Dit schild werkt net zoals een normaal mobiel schild, maar krijgt automatisch een brandbom eraan vastgeplakt. Deze brandbom wordt automatisch geplaatst wanneer de speler het schild neerzet. Vervolgens kan iedere speler dit explosief tot ontploffing brengen door er tegenaan te schieten. Wanneer het Volcán-schild explodeert ontstaat er een tijdelijke brand wat het moeilijk maakt voor tegenstanders om door te dringen bij het andere team en ook schade toebrengt.

Aangezien geweerschoten van alle spelers al voldoende zijn om het schild tot ontploffing te brengen biedt dat tactische mogelijkheden, zoals het schuilen achter muren met kleine gaten waar doorheen geschoten kan worden zonder gezien te worden. Daarnaast is Goyo niet verplicht om bij het schild te blijven aangezien elke speler dit schild tot ontploffing kan brengen.

Goyo heeft dezelfde statistieken als Amaru, namelijk een moeilijkheidsgraad van één, een Armor-waarde van twee en een Speed-waarde van twee. De uitrusting van Goyo bestaat allereerst uit de Vector .45 ACP-machinepistool en de TCSG12-shotgun als primaire wapens. Bij secundaire wapens beschikt Goyo over de P229-pistool en als gadgets de Impact Grenade en de Nitro Cell.

Rainbow Six Siege

Vernieuwde map: Kanal

Naast nieuwe Operators krijgt Rainbow Six Siege zoals gewoonlijk een vernieuwde map erbij; deze keer Kanal. De vernieuwing van deze map is allereerst zichtbaar bij de toevoeging van een extra tunnel. Voorheen was het alleen mogelijk om via één route, de enige tunnel, naar de andere kant van de map te verplaatsen. Met de toevoeging van een tweede tunnel wordt het spelers een stuk makkelijker gemaakt om snel naar een ander gedeelte van de map te verplaatsen en beide gebouwen te bereiken.

Ook is de uitstraling van Kanal aangepast. Zo kiest Ubisoft voor meerdere kleurenpaletten op verschillende locaties door de map om callouts makkelijker te maken voor teamgenoten. Naast het gebruik van andere kleuren zijn er twee trappenhuizen toegevoegd om de gebouwen makkelijker te kunnen bereiken. Verder zijn de plekken voor de bommen verschoven evenals de wijziging van de startlocaties van de spelers.

Rainbow Six Siege

Nieuwe modus: Unranked

Ubisoft introduceert met het derde seizoen een nieuwe modus dat uitkomst biedt voor spelers die competitief willen spelen zonder dat er iets op het spel staat. Met de modus ‘Unranked’ kunnen spelers de game spelen met regels van ‘Ranked’ zonder het risico te lopen dat dit ten koste gaat van hun rank. Zo spelen teams in deze modus meerdere ronden achter elkaar als dezelfde factie voordat er van kant gewisseld wordt en krijgt de Unranked-modus minstens één extra ronde.

Verder is de Diamond-rank in Ranked-modus voortaan niet meer de hoogste haalbare rank. Voortaan kunnen spelers namelijk proberen te richten op de Champions-rank. Ook krijgt Rainbow Six Siege een scorebord waarmee te zien is wie de beste spelers zijn uit een bepaalde regio en hoe goed de speler het doet in vergelijking met zijn of haar vrienden.

Rainbow Six Siege

Battle Pass

Rainbow Six Siege krijgt met het derde seizoen ook een Battle Pass-systeem. De eerste fase van dit systeem genaamd ‘Call me Harry’ is een miniversie van de Battle Pass en draait om de nieuwe directeur van Team Rainbow; Dr. Harvisha ‘Harry’ Pandey. Met deze mini-battlepass kunnen spelers een aantal items vrijspelen en is voor iedereen gratis beschikbaar. Door de game te spelen worden Battle Points verzameld die bepaalde rangen opleveren en vervolgens specifieke beloningen oplevert. Wanneer de hoogste rang wordt bereikt ontvangt de speler een unieke Harry Chibi charm.

Daarna volgt een volledige Battle Pass bestaande uit een gratis versie en een premium versie. Dit Battle Pass-systeem is geen vervanging van de huidige Year Pass-systeem en geeft spelers de kans om meer uitdagingen te voltooien en beloningen vrij te spelen. De volledige Battle Pass gaat van start in het vierde seizoen en Ubisoft onthult later welke items vrijgespeeld kunnen worden.

Rainbow Six Siege
Rainbow Six Siege

De twee nieuwe Operators Amaru en Goyo en de vernieuwde versie van Kanal zijn vanaf vandaag speelbaar op de testservers van Rainbow Six Siege op pc. De volwaardige lancering volgt over drie weken op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me wel weer eens leuk om te gaan spelen. Ik heb het spel even na launch gespeeld nadat de ergste bugs eruit waren, maar nooit dlc gekocht. Moet je alle "seizoenen" kopen om alle personages en maps te unlocken of volstaat het om bijvoorbeeld het nieuwste seizoen te kopen?

0

@melody alle maps zijn sowieso speelbaar, de personages zijn per season te unlocken of, als je genoeg credits hebt, in-game per personage. Je kunt natuurlijk kijken welk personage je tof lijkt en die kopen. Als je een Year 4 pass koopt krijg je alleen de personages van Year 4, niet die van eerder jaren. Meer info: https://rainbow6.ubisoft.com/siege/nl-nl/game-info/seasonpass.aspx.

0
test

@Impulzer thanks. Ik ga dan denk ik eerst weer eens spelen en als ik echt een nieuw personage wil koop ik die of ik wacht op aanbiedingen voor de hele zooi. Zijn er aanraders voor sterke / OP personages?

0

Aanbevolen voor jou