Al het pre-E3 nieuws verzameld | Gamer.nl

Al het pre-E3 nieuws verzameld | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

We zagen de trend de afgelopen jaren al toenemen: in de weken voor E3 je game al onthullen, zodat die meer aandacht krijgt. Tijdens E3 zijn er namelijk zoveel games die om een plekje in de spotlight vechten, dat vooral de kleinere titels een beetje buiten de boot vallen. Uitgevers maken dus van de stilte voor de storm gebruik om hun titel toch wat extra aandacht te geven.

Maarja, dat werkt natuurlijk niet wanneer iedereen dat doet. Dit jaar werder er voor E3 al zoveel games onthuld en nieuwe trailers getoond, dat Gamer.nl zich serieus begon af te vragen of er nog wel wat overbleef voor E3 zelf. Dat komt vast wel goed, maar wát een stortvloed aan informatie hebben we al voorbij zien komen. Het is dan ook de hoogste tijd om vlak voordat E3 later vandaag losbarst de belangrijkste aankondigingen en beelden met je door te nemen. Voor de onderstaande informatie geldt: zie je een linkje, dan kun je er op klikken om meer info te lezen en mogelijk een trailer te bekijken.

Nieuwe games

Ubisoft gaf het startschot met een teaser van de next-gen game A a in's Creed: Unity, dat zich afspeelt in het door onrust verscheurde Frankrijk van de late 18e eeuw. Overigens bevestigde de uitgever ook al snel daarna dat er een nieuwe AC-game naar de vorige generatie consoles komt. Activision kon niet achterblijven, want na een lek gaf de uitgever de eerste informatie en trailer vrij van de nieuwe Call of Duty-game. Call of Duty: Advanced Warfare speelt zich af in de toekomst: Jetpacks, wapens met kogels die door een 3D-printer worden aangevuld en niet te vergeten Kevin Spacey in een glansrol.

Call of Duty: Advanced Warfare

Zeg je Call of Duty, dan zeg je Battlefield. Dus ook EA toonde voor E3 al de nieuwe Battlefield: Hardline, gemaakt door Dead Space-studio Visceral Games. De shooter draait om de strijd tu en criminelen en politie. Dat levert in de multiplayer een Payday 2-achtige situatie op, met criminelen en politie die elkaar te slim af proberen te zijn. Om dan weer terug te komen bij Ubisoft: het Franse bedrijf besloot ook maar Far Cry 4 aan te kondigen, dat zich afspeelt in de Himalaya's. Daar hebben we in ieder geval nog helemaal geen trailer van gezien, dus we worden in dit geval nog ietwat verrast tijdens E3.

Microsoft lijkt ook genoeg games te hebben voor E3, aangezien het al een aantal grote aankondigingen heeft gemaakt. Begin mei liet het al de eerste gameplaybeelden van Insomniac's Xbox One-exclusive Sunset Overdrive zien. De game werd op de vorige E3 al onthuld, maar nu weten we ook echt hoe het spel er buiten een voorgerenderde trailer uitziet. Vervolgens kondigde Microsoft Halo 5: Guardians aan, het langverwachte nieuwe deel in de Halo-reeks dat in 2015 moet verschijnen. Nog geen beelden helaas. Tenslotte wordt er gewerkt aan Forza Horizon 2, dat zowel naar Xbox 360 als Xbox One komt. 

Halo 5: Guardians

Maar er is meer aangekondigd, veel meer. Zo komt Capcom met een pc-versie van Dead Rising 3 en brengt het Monster Hunter Ultimate 4 naar het westen. Crytek kondigde maarliefst drie titels aan: de free-to-play games Arena of Fate en Hunt: Horrors of the Gilded Age en de vervolgshooter Homefront: The Revolution. Bethesda toonde de free-to-play game Battlecry en Mortal Kombat X werd ook via een trailer bevestigd. Electronic Arts verrast niemand met Fifa 15 en NBA Live 15, Sony kondigde een sloot indietitels voor PS4 en Vita aan en Hitman: Sniper is... voor mobiele apparaten. Adem in, adem uit. Wat een aankondigingen!

Uitgelekt

Naast games als Call of Duty: Advanced Warfare, Battlefield: Hardline en A a in's Creed: Unity, die eerst uitlekten om vervolgens officieel aangekondigd te worden, zijn er ook een aantal titels die wel zijn uitgelekt maar nog niet zijn aangekondigd. De voornaamste is Project Beast, een nieuwe game van de makers van Demon Souls die vermoedelijk naar de PlayStation 4 komt. De game ziet er in ieder geval prikkelend mooi uit en we vermoeden dat we hem gaan zien op Sony's E3-persconferentie.

Daarnaast lekte er vorige week een foto uit van Nintendo's E3-stand, waarop duidelijk een game genaamd Mario Maker te zien is. Als de foto echt is, wordt dit waarschijnlijk een game voor de Wii U of 3DS waarin spelers hun eigen Mario-levels kunnen maken en delen. 

Project Beast

Releasedata

Verder is er een sloot aan releasedata aangekondigd. Opvallende trend daarbij is dat de meeste next-gen games uitgesteld worden naar 2015. Denk aan Quantum Break, The Division, Batman: Arkham Knight en The Order: 1886. Van The Witcher 3: Wild Hunt wisten we al dat hij in 2015 verschijnt. 

Gelukkig zijn er games die ook dit jaar verschijnen. De eerder genoemde Call of Duty: Advanced Warfare, Forza Horizon 2, Battlefield: Hardline en Sunset Overdrive bijvoorbeeld. Ook Borderlands: The Pre-Sequel! komt dit jaar, 17 oktober om precies te zijn. De langverwachte indiegame Shovel Knight verschijnt eindelijk op 26 juni. Hopen we.

Borderlands: The Pre-Sequel!

Trailers

Tenslotte zijn er nog tientallen trailers uitgebracht, van titels die hierboven genoemd worden en andere games. Hieronder staan een overzicht van de meest spraakmakende video's.

Gameplay van The Witcher 3: Wild Hunt
Call of Duty: Advanced Warfare
Dying Light
Scheuren in de Batmobile in Batman: Arkham Knight
Hier is Hunt: Horrors of the Gilded Age
Pak het stevig aan met Battlefield: Hardline
Botten breken in Mortal Kombat X
Een gelekte trailer van Project Beast
A a in's Creed: Unity verschijnt dit jaar
Nieuwe gameplay van The Order 1886
Vijftien minuten gameplay van Borderlands: The Pre-Sequel!
Spelers staan doodsangsten uit met The Evil Within
De E3-trailer van Middle-Earth: Shadow of Mordor
Homefront: The Revolution
Dead Rising 3 komt naar pc
Snelle gameplay van Sonic Boom
Quantum Break verschijnt in 2015
Battlecry is Bethesda's nieuwste game
Kingdom Hearts HD 2.5 Remix verschijnt op 5 december

Tot zover de belangrijkste games en trailers die nog voor E3 zijn uitgekomen. Later vandaag gaat E3 echt van start, te beginnen met Microsoft's persconferentie om 18:30 die je gewoon live kunt bekijken op Gamer.nl.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou