'Activision-CEO Bobby Kotick wist jarenlang van giftig werkgedrag af'

'Activision-CEO Bobby Kotick wist jarenlang van giftig werkgedrag af'

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou jarenlang van het giftige werkgedrag, de seksuele intimidatie en ongelijkheid op de werkvloer hebben geweten.

Dat blijkt uit een vernietigend onderzoek van Wall Street Journal. Het artikel somt een lange lijst aan incidenten op waar Kotick op de hoogte van zou zijn geweest, voordat de staat Californië het bedrijf eerder dit jaar aanklaagde. 

Zo zou Kotick direct geïnformeerd zijn over een beschuldiging gemaakt door een werknemer van Sledgehammer Games, waaruit blijkt dat een mannelijke meerdere haar in 2016 en 2017 had verkracht. De getroffen werknemer zou hebben gedreigd met een rechtszaak nadat ze een klacht had ingediend bij personeelszaken, maar geen reactie kreeg. Activision zou buiten de rechtszaal een schikking met haar hebben getroffen. Kotick zou echter niets aan de bestuursleden hebben verteld.

Een ander voorbeeld uit het artikel claimt dat Kotick ook wist dat Dan Bunting, medehoofd van Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch, in 2017 een vrouwelijke werknemer seksueel had geïntimideerd. Bunting zou zijn ontslagen, maar Kotick zou er voor hebben gezorgd dat hij aangesteld bleef. Bunting zou onlangs, nadat Wall Street Journal verhaal kwam halen, alsnog zijn ontslagen.

Ook opvallend is dat de pas vertrokken mededirecteur van Blizzard, Jennifer Oneal, minder betaald zou hebben gekregen dan haar mannelijke collega Mike Ybarra. Beiden werden aangesteld om samen het bedrijf te runnen na de aanklacht van de staat Californië over ongelijkheid op de werkvloer en het vertrek van J. Allen Brack. Oneal verliet kort geleden het bedrijf - mogelijk vanwege deze reden.

Na het uitkomen van het artikel van Wall Street Journal heeft het raad van bestuur van Activision Blizzard een statement naar buiten gebracht waarin men hun steun uitspreekt richting Koticks leiderschap. Gisteravond meldde journalist Jason Schreier dat meer dan honderd mensen buiten het Blizzard-campus stonden te protesteren en het vertrek van Kotick eisten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bye bye Bobby! Die kan nooit aanblijven natuurlijk. Wat een ontzettende shit storm is dit.

0

Als hij hier inderdaad van af wist, dan rest er natuurlijk maar een ding en dat is opstappen.

0

Aanbevolen voor jou