Activision Blizzard ziet geen bewijs voor systematisch wangedrag

Activision Blizzard ziet geen bewijs voor systematisch wangedrag

Activision Blizzard claimt dat het op basis van eigen onderzoek geen bewijs heeft gevonden voor systematisch wangedrag binnen de uitgever.

Volgens het onderzoek en gesprekken met onafhankelijke experts zoals Gilbert Casellas heeft het management ook niet expres incidenten binnen het bedrijf genegeerd. Deze conclusie werd op 16 juli door het bestuur met de US Securities and Exchange Commission gedeeld

Het bedrijf meldt dat het net als de buitenwereld geschokt was toen afgelopen jaar de berichten naar buiten kwamen over giftig werkgedrag en seksuele intimidatie op de werkvloer. Activision Blizzard geeft dan ook toe dat er incidenten zijn voorgevallen, maar deze zouden niet systematisch plaatsvinden en het bedrijf zou deze zaken niet genegeerd hebben. Daarbij zou de hoeveelheid incidenten "relatief klein" zijn voor een bedrijf van dit formaat.

Ook zou het bedrijf - in tegenstelling tot wat eerder werd geclaimd - niet hebben geprobeerd dit geheim te houden voor het bestuur. Activision Blizzard geeft daarnaast aan dat het sinds dat de incidenten aan het licht zijn gekomen genoeg heeft gedaan om dergelijke incidenten in de toekomst tegen te gaan. 

De uitgever geeft aan dat het door de "zeer opruiende" aanklacht van de staat Californië vorig jaar slachtoffer is geworden van veel kritiek in de media, waarbij de incidenten die zijn voorgevallen onder een vergrootglas worden gelegd - het zou gaan om een zeer klein, inmiddels bestraft gedeelte van de werknemers. De uitslag van het onderzoek valt hier te lezen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wij van WC-eend...

0
test

@Tinus Tussengas-1 Haha ja precies, de slager die zijn eigen vlees keurt. Tuurlijk is dat goed vlees, de beste!

0

@Tinus Tussengas-1 precies daar gaat je geloofwaardigheid. Als ik MS was zou ik hier meteen, als de deal definitief is, ingrijpen en alsnog een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

0
test

@Tinus Tussengas-1 "onafhankelijke experts zoals Gilbert Casellas heeft het management ook niet expres incidenten binnen het bedrijf genegeerd. Deze conclusie werd op 16 juli door het bestuur met de US Securities and Exchange Commission gedeeld" onafhankelijke experts zijn ook lid van wc-eend?

0
test

Anders laat je zo'n onderzoek even door een onafhankelijk bureau doen.. volslagen ongeloofwaardig dit natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou