Activision Blizzard-staking gepland na schrappen vaccinatieplicht

Activision Blizzard-staking gepland na schrappen vaccinatieplicht

Een groep Activision Blizzard-werknemers die zich verenigt onder de naam ABK Alliance zegt een staking te plannen. Dit in reactie op het schrappen van de coronamaatregelen op de werkvloer.

De Chief Administrative Officer van Activision Blizzard, Brian Bulatao, mailde werknemers van het bedrijf met de mededeling dat de vaccinatieplicht “per direct” geschrapt wordt. Voorheen moesten werknemers die op kantoor wilden werken aantonen gevaccineerd te zijn. Bulatao zegt dat alle werknemers in juni weer volledig vanaf kantoor werken.

Jessica Gonzalez van de ABK Alliance, een groep Activision Blizzard-werknemers, deelde de mail met Kotaku. Daarin is te lezen dat Activision Blizzard de “risico’s voor Covid-19 in de gaten houdt”. Bulatao wijst de werknemers op “de voordelen van samenwerking” op locatie.

De ABK Alliance meldt op Twitter dat er op 4 april een staking is gepland in reactie op de mail. De groep eist dat Activision Blizzard de vaccinatieplicht weer invoert en thuiswerken weer mogelijk maakt. “De beslissing om vanuit huis te werken moet bij de individuele werknemer liggen”, aldus de groep.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een absurde eis. Dat ligt gewoon bij de werkgever. Thuiswerken is geen recht. Zeker als dat meer vertraging oplevert

0

@mhnl1979 Ik vind dat er hier wel zeker een gesprek over mogelijk moet zijn. Ik ken redelijk veel mensen die voorheen fulltime op kantoor moesten werken in hoge leidinggevende posities en het hun energie leeg trok. Tijdens de pandemie moesten ze thuis werken en vonden dat heel fijn waarbij later in de pandemie er 1 of 2 dagen p.w. op kantoor bij kwamen wat ze ook goed te doen vinden. Voor de meeste werkt op kantoor alleen voor een aanzienlijke groep werkt het averechts en zullen deze werknemers dus ongelukkiger zijn, minder presteren en mogelijk zelfs over tijd opbranden/uitvallen. Het alleen vanuit de werkgever bekijken is asociaal, niet slim.efficient en ook niet goed voor de drukte qua wegen/ov en klimaat.

0

@004 juist dat gesprek lijkt er niet te zijn blijkbaar.

0

@mhnl1979 Precies! Wat slaan deze gekkies toch weer door.... Het is prima dat er een gesprek over gevoerd mag worden, maar eisen, Tsjezus weezus!

0
test

De beslissing om wel of niet te vaccineren hoort ook bij de individuele werknemer te liggen.

0

@obi-twan kenobi Deze discussie is al tig keer gevoerd maar voor old time sake dan nog maar eens :D als er een veel ernstiger virus zou uitbreken dan ben ik het daar niet mee eens en ik denk dat je de donder er ook op kan zeggen dat het dan wel verplicht worden. Het idee van vrijheid boven alles is een beetje kortzichtig en altijd onderhevig aan de omstandigheden. Onder de huidige omstandigheden zijn je eerste vaccinaties nemen wel goed omdat het je enige afweer geeft tegen dit Corona virus en varianten die er op het moment zijn alleen voorkomt ziek worden veelal niet, wel ernstiger verloop. Op dit moment is verplicht vaccineren dus geen goed uitgangspunt tenzij de ruime meerderheid binnen het bedrijf ervoor is natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou