Activision Blizzard ontslaat ongeveer vijftig mensen van esports-afdeling

Activision Blizzard ontslaat ongeveer vijftig mensen van esports-afdeling

Het ontslag komt voor de getroffen werknemers als een schok

Activision Blizzard, de uitgever van franchises als Call of Duty, Overwatch en Diablo, heeft zo'n vijftig werknemers van diens esports-afdeling ontslagen.

Dat schrijft The Verge. Een van de werknemers noemt het ontslag "een complete schok". Geen van de ontslagen zouden de kans hebben gekregen om een nieuwe positie binnen de uitgever te vinden.

Er wordt nu gespeculeerd dat de esports-afdeling van Activision Blizzard uiteindelijk wordt gesloten, al heeft de uitgever daar nog nies over gecommuniceerd. "Ze zijn totaal niet uitgerust om intern iets te doen met esports."

Brad Crawford, senior director of global communications van Activision Blizzard esports, meldt aan de website dat het bedrijf "toegewijd blijft aan de toekomst van esports. We bekijken regelmatig of onze personeelsbezetting overeenkomt met onze doelen om er voor te zorgen dat we mee kunnen veranderen met de nieuwste trends en zo goed mogelijk kunnen leveren voor onze teams, spelers en fans."

Ondertussen zijn er veel onzekerheden over de toekomst van de Overwatch League. Activision Blizzard liet gisteren weten dat teams gaan stemmen over of deze League doorgaat in diens huidige vorm.

Ondanks de ontslagen heeft Activision Blizzard eerder vandaag laten weten het afgelopen kwartaal een recordomzet te hebben gedraaid, niet in de minste plaats door het succes van Diablo 4. Ondertussen moet de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog altijd doorgaan - gisteren werd de deadline voor deze deal uitgesteld naar oktober, zodat beide bedrijven genoeg tijd hebben dit te bewerkstelligen en de CMA te overtuigen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou