Activision Blizzard laat aanklacht tegen muziekcriticus vallen

Activision Blizzard laat aanklacht tegen muziekcriticus vallen

Bedrijf zou in eerste instantie Anthony Fantano aanklagen

Activision Blizzard heeft de aanklacht die het indiende tegen bekende muziekcriticus Anthony Fantano laten vallen.

Dat meldt Axios. Er wordt niet gemeld waarom men de aanklacht heeft laten vallen. Vorige maand bleek dat Fantano werd aangeklaagd door de uitgever van gamefranchises als Call of Duty, Candy Crush en Diablo. Fantano is een bekende muziekcriticus op YouTube en heeft de afgelopen jaren ook op TikTok een naam voor zichzelf gemaakt. Daar heeft hij audio van zichzelf geüpload in de geluidsbank van het platform, wat inhoudt dat iedereen de audio kan gebruiken om onder diens TikTok-video's te plaatsen.

Activision gebruikte in het verleden een audiofragment van Fantano voor een video waarin custom Crash Bandicoot-schoenen werden gemaakt. Fantano vroeg in juni van dit jaar of Activision de video kon verwijderen. Daar gaf de uitgever gehoor aan, maar Fantano eiste alsnog een "aanzienlijke" vergoeding. Hij zou hebben gedreigd met een rechtszaak als het bedrag niet zou worden betaald.

Activision claimde vervolgens dat Fantano de audio expres publiekelijk beschikbaar heeft gesteld om vervolgens geld te eisen bij bedrijven die het nietsvermoedend gebruiken. Vele TikTok-gebruikers hebben de betreffende audio al onder video's geplaatst, maar Fantano zou specifiek uit zijn op het verkrijgen van vergoeding van grote bedrijven.

Naast dat niet bekend is waarom de aanklacht is ingetrokken, is ook niet duidelijk of Fantano nog steeds vergoeding eist. Hij heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de situatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou