Activision Blizzard heeft een chief diversity officer aangenomen

Activision Blizzard heeft een chief diversity officer aangenomen

Activision Blizzard heeft Kristen Hines aangenomen als 'chief diversity, equity and inclusion officer'.

Kortgezegd moet Hines, die vanaf 25 april aan de slag gaat bij het bedrijf, er voor zorgen dat eerder beloofde doelen van het bedrijf voor gelijkheid op de werkvloer behaald worden. Zo is het de bedoeling dat de komende vijf jaar de hoeveelheid vrouwen en non-binaire personen werkzaam bij het bedrijf met vijftig procent toeneemt.

Verder moet Hines bewerkstelligen dat "diverse en inclusieve perspectieven meegenomen worden in gamedesign, waaronder verhaallijnen, ontwikkeling van personages, gameplay en interactie met de community". Hines was voorheen werkzaam bij Accenture, waar ze een vergelijkbare functie had.

Vorig jaar werd Activision Blizzard door de staat Californië aangeklaagd wegens giftig werkgedrag binnen het bedrijf, inclusief seksuele intimidatie. Sindsdien zijn diverse hooggeplaatste werknemers al vertrokken, zoals J. Allen Brack. Later bleek uit onderzoek dat CEO Bobby Kotick jarenlang van de situatie afwist. Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan de intentie te hebben Activision Blizzard over te nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mag ik even overgeven? Je zou iemand moeten aannemen op zn kwaliteiten en niet over hoe die er uit ziet. Ben ook een voorstander voor anonieme sollicitaties, dan hou je ook racisme tegen.

0

@-JK- ben t met je eens maar inclusiviteit zou zich niet alleen moeten beperken tot het sollicitatie proces. Sowieso begint het daar natuurlijk wel al toch? Zie niet goed hoe dit een slecht ding is

0
test

@Improv @Improv Zo is het de bedoeling dat de komende vijf jaar de hoeveelheid vrouwen en non-binaire personen werkzaam bij het bedrijf met vijftig procent toeneemt. Dat is niet eerlijk tegen de mensen die daar niet onder vallen, het zou geen doel moeten zijn om een bepaald type mens in dienst te hebben. Het is ook niet goed voor het bedrijf wanneer je moet kiezen tussen een zeldzame non binair met matige skills of een hetero met exelente skills. Voor resultaat lijkt het logisch dat je dan voor de skillset gaat. zeg niet dat non binair geen skills heeft maar dat type mens komt niet zoveel voor als een hetero en dan zou je ook nog in deze sector moeten werken + een goeie skillset? het aantal neemt af per combinatie. Blizzard zou naar Jordan Peterson moeten luisteren, geen fragmentjes maar een lezing of iets dergelijks.

0
test

@-JK- Mee eens hoor, kwaliteit en mentaliteit gaat boven alles. Laat alles maar anoniem testen en DAN pas de sollicitant de-anonimiseren (als dat een woord is). Dit is weer zo'n geforceerde door je strot douw actie.

0

@gamerlezer Ondanks dat ik voor ben dat de persoon met de beste kwalificaties voor een functie deze zou moeten krijgen werkt dit concept helaas niet 100%. Dan krijg je bedrijven die alleen de top zijn in de wereld en veel slimmer en het beter doen dan alle bedrijven die de mensen krijgen die hier niet toe behoren. En voila, hier ontstaat een gigantische ongelijkheid die is terug te zien in onze maatschappij. Daarnaast is kansontwikkeling in een persoons leven sterk gekoppeld aan geld en ook etniciteit. Dit komt van een biologisch mechanisme wat in onze aard zit. Hetzelfde kun je zeggen over dat de gedachte is dat veel mannen beter geschikt zijn voor veel functies wat in theorie onzin is. Alleen deze gedachte houd de huidige verdeling wel in stand. Dus wordt er geprobeerd dit te doorbreken door richtlijnen uit te zetten voor meer diversiteit. Dat betekent echt niet dat zeer ongekwalificeerde mensen op functies worden gezet zoals een veel aangedragen argument is. Ook is er veel weerstand over het stimuleren van diversiteit wat ik vanuit een biologisch conservatief perspectief begrijp maar vanuit een menselijke kant onlogisch vind. Bizar ook weer dat een artikel zoals dit gelijk ontploft. Mijn eigen mening is dat ik een chief diversity officer nogal een idioot idee vind. Je zou bij je recruiters gewoon richtlijnen uit kunnen zetten voor het aannemen van bepaalde percentages van diverse groepen als je het echt belangrijk vind die natuurlijk wel ook aan bepaalde minimale kwalificaties moeten voldoen. En misschien handig om een term te gebruiken die minder frustratie oproept dan non-binair. Dat dit ook nieuws is is op zich zelf bizar en de ophef erover ook. Er zijn veel grotere problemen in de wereld maar HIER gaan mensen op stuk.

0

Prachtig, leuk, super. Nu de stap waar het echt om gaat: het ontslaan van de CEO. Pas dan laat je naar mijn mening echt zien dat je grote verandering ook echt wilt en niet deel van het probleem gewoon wilt behouden.

0
test

@Quirinius Eens.

0

Aanbevolen voor jou