Aandelen Nintendo dalen met zes procent na uitstel Zelda-vervolg

Aandelen Nintendo dalen met zes procent na uitstel Zelda-vervolg

Nintendo's aandelen zijn gisteren met zes procent gedaald na het uitstel van het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Dat berichtte Reuters. Afgelopen dinsdag kondigde Nintendo aan dat de nieuwe Zelda-game pas in het voorjaar van 2023 uitkomt, in plaats van in 2022. Als gevolg daarvan daalden de aandelen van het bedrijf met zes procent. Belangrijk om daarbij te melden is dat de aandelen het afgelopen jaar met 25 procent zijn gestegen.

Ondanks het uitstel van de nieuwe Zelda-game, heeft Nintendo diverse andere spellen voor de Switch aangekondigd. Zo verschijnt in april Nintendo Switch Sports, komt Splatoon 3 deze zomer uit, staat Xenoblade Chronicles 3 in september gepland en moeten eind dit jaar Pokémon Scarlet en Pokémon Violet uitkomen. Games als Bayonetta 3 en Metroid Prime 4 hebben nog geen releasedatum.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ach, die stijgen vanzelf weer. Ik sta volledig achter het uitstel. Beter een goed product afleveren, dan dat er met haast aan het spel gewerkt wordt zodat het dit jaar nog kan worden uitgegeven. Tot volgend jaar, Link! :)

0
test

Ik vind aandelen van Nintendo sowieso tricky omdat Nintendo na een sterke periode zo maar eens iets raars kan doen, zoals de Wii U. Ik heb laatst nog overwogen er een of twee te kopen maar vond ze toch wel erg hoog staan. Maargoed echt veel verstand heb ik er niet van.

0
test

@Luigi1985 Ik heb er laatst toevallig 1 gekocht. Voor $65 kan ik het wel riskeren, haha!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou