Aandeelhouder vraagt naar toekomst van F-Zero aan Nintendo

Aandeelhouder vraagt naar toekomst van F-Zero aan Nintendo

Tijdens een gesprek tussen Nintendo en aandeelhouders, vroeg een aandeelhouder aan het bedrijf of er ooit een nieuwe F-Zero uitkomt.

Een aandeelhouder vroeg tijdens het gesprek aan Nintendo-topmannen of het bedrijf ooit van plan is om diverse franchises van nieuwe games of remakes te voorzien. Hij noemde daarbij F-Zero, maar ook franchises als Baten Kaitos, Wario Land en The Frog For Whom the Bell Tolls werden genoemd.

Shinya Takahashi, de general manager van Nintendo EPD, gaf antwoord op de vraag. "Wat remakes van oude games betreft denken we aan een groot scala aan interessante manieren om nieuwe en oude dingen uit te proberen. We hebben eerder al soortgelijke verzoeken ontvangen. Op dat moment hadden we toevallig al een remake in de planning, dus we hebben overleg gepleegd, maar ik kan nu niets concreets delen."

Ook Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa deed een duit in het zakje: "Realistisch gezien is het moeilijk om remakes van en vervolgen op alle Nintendo-games waar mensen om vragen te ontwikkelen. We zijn wel erg dankbaar en waarderen de verwachtingen die fans voor onze games hebben."

Volgens de aandeelhouder die de vraag stelde, keken zowel Takahashi als Shigeru Miyamoto vrolijk toen de franchises werden genoemd (via TheGamer). Dat is natuurlijk geen bevestiging dat er bijvoorbeeld een nieuwe F-Zero-game uitkomt, maar men is bij het bedrijf in ieder geval op de hoogte van de vraag naar een nieuw deel.

De F-Zero-franchise, waarin spelers in een futuristische spelwereld met snelle hoovercars racen, bestaat al sinds de Super NES. De laatste game in de reeks, F-Zero Climax, verscheen echter in 2004 op de Game Boy Advance.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Naast F-Zero zijn er genoeg franchises die ze al lang weinig tot geen aandacht hebben gegeven dus dit is altijd welkom. Maar voor mij persoonlijk staat Waverace bovenaan voor een remake of nieuw deel :D

0
test

@Jumpman wat een plezier heb ik gehad vroeger van Waverace. Ik hoop dat ie snel op Switch online staat!

0
test

@adutchman Mannen, ik hoop ook al jaren op een nieuwe Wave Race. Dat is echt elke Direct m'n nummer 1 wens samen met Silksong. Jullie zijn niet alleen!

0
test

@adutchman ja zeker. Blijft een heerlijk spel om te spelen. Het reageert ook fantastisch op de golven. Dat maakt het spelen zo fantastisch

0
test

@adutchman nou zeker. Dit spel reageert zo heerlijk op kalm water, golven, stormachtig weer en dat ivm alle schansen voor de nodige shortcuts en het constant maneuvreren tussen de boeien. Dit spel blijft awesome (Mijn eerst geweigerde comment is toch toe gelaten zo te zien :D )

0

Aanbevolen voor jou