Aandeel THQ weer bijna onder dollargrens | Gamer.nl

Aandeel THQ weer bijna onder dollargrens | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

THQ kreeg hiervoor al een waarschuwing eerder dit jaar. De uitgever moest toen voor begin juli zijn aandeel weer tien dagen boven de 1 dollar zien te krijgen. Uiteindelijk lukte het bedrijf dit door uitstaande aandelen samen te voegen, zodat ze tien keer zoveel waard werden. Inmiddels is de waarde echter weer dusdanig afgenomen dat het aandeel nog maar net boven de 1 dollar zit.

De waardedaling is een gevolg van THQ's kwartaalcijfers die onlangs bekend werden gemaakt. Hieruit bleek dat het bedrijf aanvullende financiering nodig heeft om zijn games van volgend jaar uit te kunnen brengen. De uitgever is daarom op zoek naar andere financieringsopties, wat zou kunnen betekenen dat het van de beurs af wordt gehaald en weer een privébedrijf wordt. 

Failli ement

Gamer.nl sprak over THQ's situatie met Joost van Kuppeveld van Belegger.nl. Hij stelt dat THQ niet alleen geld nodig heeft om lopende zaken draaiende te houden, maar ook om een schuld van 100 miljoen dollar af te lo en. Dat de uitgever ook geen winst- en omzetverwachting kon geven voor de komende periode, is volgens van Kuppeveld bewijs genoeg dat THQ in grote problemen zit. Het bedrijf heeft al geruime tijd een negatief eigen vermogen, wat in principe betekent dat schuldeisers een failli ement kunnen aanvragen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou