92,87 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept

92,87 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept

Er zijn wereldwijd inmiddels 92,87 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept.

Dat heeft Nintendo bekendgemaakt bij het onthullen van diens kwartaalcijfers. Het gaat om data tot en met 30 september 2021. In de periode van 1 juli tot en met 30 september zijn er 3,83 miljoen exemplaren verscheept.

Nintendo heeft ook bevestigd dat het diens geplande verscheepte aantallen voor het complete fiscale jaar heeft bijgesteld naar 24 miljoen exemplaren. Dit komt door het tekort aan halfgeleiders, waardoor de productie naar beneden geschroefd moet worden. Eerder deze week kwam deze informatie al via Nikkei naar buiten.

Nintendo gaf ook verkoopcijfers van diverse Switch-games. Zo is Mario Kart 8 Deluxe wereldwijd 38,74 miljoen keer verscheept, waarmee het de best verkochte Mario Kart-game ooit is. De vorige recordhouder was Mario Kart Wii met 37,38 miljoen exemplaren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

vind dit best indrukkwekend voor een console wat vanaf dag 1 volgens iedereen underpowerd is, maar wel paar hele goeie games heeft neer gezet en laat zien dan gameplay belangrijker is dan mooie plaatjes.

0
test

Bizar die Mario Kart, is nog een remake ook, zo vang je dus de kosten op die je gemaakt hebt in een mislukte generatie met de Wii U.

0

Aanbevolen voor jou