2K Games bevestigt dat spelersdata is gestolen na cyberaanval

2K Games bevestigt dat spelersdata is gestolen na cyberaanval

2K Games heeft bevestigd dat door een recente hack er spelersdata is gestolen, dat vervolgens weer op internet verkocht wordt.

In september liet de uitgever al weten dat het was getroffen door een cyberaanval, waarbij e-mails met malware naar consumenten zijn verstuurd. Hackers kregen toegang tot het helpdeskaccount van de uitgever. Daardoor konden ze e-mails naar klanten sturen met daarin malware, onder de vermomming van een nieuwe 2K-launcher. 2K waarschuwde toen al dat mensen die op de link in de e-mail hadden geklikt, zo snel mogelijk hun wachtwoord moesten aanpassen.

Nu blijkt dat 2K sinds 6 oktober klanten wiens persoonlijke informatie is gestolen contacteert. Het zou daarbij gaan om een e-mailadres, gamertag, het ID-nummer bij de helpdesk en details over de console waarop men speelt. "Er is geen indicatie dat financiële informatie of wachtwoorden in ons systeem zijn gestolen." Toch raadt de uitgever slachtoffers wederom aan om wachtwoorden te resetten en tweestapsverificatie aan te zetten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gisteren hadden we het er nog over dat bedrijven niet te vertrouwen zijn met onze data... Zo zie je maar weer.

0

Aanbevolen voor jou