12 minuten aan gameplay ruimtesimulator Star Citizen verschenen | Gamer.nl

12 minuten aan gameplay ruimtesimulator Star Citizen verschenen | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Star Citizen wordt een ruimtesimulatie-game met een grote diversiteit aan ruimteschepen. De game bestaat uit twee componenten: een gevechts- en ruilmodus vanuit het eerste persoonsperspectief binnen een enorm universum waarin meerdere spelers kunnen meedoen, en een singleplayermodus (Squadron 42) die ook coöperatief gespeeld kan worden.

De game, die ondersteuning bevat voor de vr-bril Oculus Rift, kwam tot stand na een Kickstarter-campagne waarin de makers een bedrag van 41 miljoen dollar wisten op te halen. Star Citizen (en Squadron 42) spelen zich af in een Melkweg, waarin de fictionele planeet UEE (United Empire of Earth) centraal staat. Het hoofdthema binnen de game is (het gebrek aan) burgerschap, dat spelers kunnen verdienen door acties uit te voeren zoals meedoen aan een periode van militaire service.

Spirituele opvolger

De eerste gameplaybeelden tonen onder andere de binnenkant van de cockpit van een ruimteschip, ruimtegevechten en asteroïdenvelden. Star Citizen wordt ontwikkeld door Chris Robert's Cloud Imperium Games en het spel wordt alom gezien als de spirituele opvolger van Wing Commander. Star Citizen worden waarschijnlijk gefaseerd uitgebracht, met een uiteindelijke release gepland in 2015.

Bekijk hieronder de eerste gameplaybeelden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou