Hoogtepunten: 107,65 miljoen exemplaren van Nintendo Switch verscheept

Hoogtepunten: 107,65 miljoen exemplaren van Nintendo Switch verscheept

Er zijn tot en met 31 maart 2022 107,65 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd tijdens het bekendmaken van diens jaarcijfers. In het fiscale jaar 2022 zijn er 23,06 miljoen exemplaren van de Switch verscheept - een daling van 20 procent ten opzichte van het vorige fiscale jaar, toen er 28,83 miljoen exemplaren van de console werden verscheept. Het gaat om alle verschillende Switch-modellen bij elkaar opgeteld.

De daling is volgens Nintendo te wijten aan het tekort aan halfgeleiders. Daarbij verscheen in het fiscale jaar 2021 de game Animal Crossing: New Horizons, dat een belangrijke factor was in de verkoop van de hybride console.

Ondanks de daling in verkoop is Switch-familie de bestverkochte spelcomputer van Nintendo als de traditionele handhelds die voor de Switch verschenen niet worden meegeteld - de vorige recordhouder was de Wii met 101,63 verkochte exemplaren. De Game Boy (Color) (118,69 miljoen) en Nintendo DS (154,02 miljoen) staan daar nog boven. Qua concurrerende bedrijven staan de PlayStation 4 (116,6 miljoen) en PlayStation 2 (155 miljoen) er nog boven.

Nintendo heeft ook de verkoopcijfers van diens games van een update voorzien. Er werden in totaal 235,07 miljoen Switch-games verscheept in het afgelopen fiscale jaar, de meeste games ooit op een Nintendo-platform. Zo zijn er van Kirby en de Vergeten Wereld in de eerste twee weken van release 2,1 miljoen exemplaren verkocht, zijn er in totaal 12,64 miljoen exemplaren van Pokémon Legends: Arceus verkocht en heeft Metroid Dread 2,9 miljoen bereikt. Hieronder zijn de tien bestverkochte Switch-games van Nintendo te zien.

  • Mario Kart 8 Deluxe – 45,33 miljoen

  • Animal Crossing: New Horizons – 38,64 miljoen

  • Super Smash Bros. Ultimate – 28,17 miljoen

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 26,55 miljoen

  • Pokemon Sword / Pokemon Shield – 24,27 miljoen

  • Super Mario Odyssey – 23,50 miljoen

  • Super Mario Party – 17,78 miljoen

  • Pokemon Brilliant Diamond / Pokemon Shining Pearl – 14,65 miljoen

  • Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 14,53 miljoen

  • Ring Fit Adventure – 14,09 miljoen

Nintendo verwacht in dit fiscale jaar, dat loopt tot 31 maart 2023, nog zo'n 21 miljoen exemplaren van de Switch te verkopen. Onder de games die uitkomen vallen Splatoon 3, Pokémon Scarlet en Violet, Mario Strikers: Battle League en Xenoblade Chronicles 3.

Ook Sony maakte vandaag de resultaten van het fiscale jaar bekend.

Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bizar hoe goed Nintendo's hard- EN software blijft verkopen! Eind van het jaar +/- 120M. moet een eitje zijn en dan moet BotW nog uitkomen. De Switch is echt een monster!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Ja, voor Metroid zijn het zeer goede cijfers. Ik begrijp dat het als fan van de franchise een laag aantal lijkt ten opzichte van sommige evergreens in de Switch line-up, maar ik denk dat iedereen - inclusief Nintendo - zeer tevreden kan zijn met hoe die game presteert hoor.

0
test

@PietS. Ja, het is echt een monster ja, een walgelijk onderpowered buggy monster.

0
test

@SuperDre Ahw! Cootchie cootchie! Jochie het niet leuk vinden dat Nintendo het zo goed doet? Kusje.

0

@SuperDre Zo te zien denkt de planeet er anders over

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake De Switch Lite is het kleine broertje van de normale Switch, waarop dezelfde software gespeeld kan worden, dus die sales worden gewoon 100% meegeteld.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou