WandaVision-scenarist helpt mee aan Tomb Raider-serie van Amazon

WandaVision-scenarist helpt mee aan Tomb Raider-serie van Amazon

Megan McDonnell werkte ook aan The Marvels

Megan McDonnell, die ook aan WandaVision en The Marvels heeft gewerkt, helpt nu mee met de Amazon Prime-televisieserie gebaseerd op de Tomb Raider-franchise.

Dat laat Variety weten in een artikel waarin tien scenarioschrijvers worden uitgelicht. Meer details over de Tomb Raider-serie worden in het artikel overigens niet genoemd.

Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat Amazon aan een live-action Tomb Raider-serie werkt. Phoebe Waller-Bridge, de bedenker en hoofdrolspeler van de serie Fleabag, zou de serie schrijven en produceren met Ryan Andolina en Amanda Greenblatt.

De Tomb Raider-franchise is al meermaals verfilmd - eerst via een stel films waarin Angelina Jolie de rol van het iconische gamepersonage vertolkte en daarna een film waarin Alicia Vikander in de huid van de avonturierster kroop. Er wordt daarnaast ook een Tomb Raider-animatieserie gemaakt door Netflix.

Crystal Dynamics, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Embracer Group, werkt aan een nieuwe Tomb Raider-game die op Unreal Engine 5 draait. Amazon Games geeft deze nieuwe game uit - het bedrijf is dus al betrokken bij de franchise.

De Tomb Raider-serie is niet de enige serie gebaseerd op een gamefranchise die Amazon maakt. Het bedrijf werkt ook aan een Fallout-televisieserie en gaat een show rondom God of War maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou liever een film van BioShock zien

0

Aanbevolen voor jou