Voormalige Rockstar-werknemer deelt details over geannuleerde Agent

Voormalige Rockstar-werknemer deelt details over geannuleerde Agent

Spel was meer dan een jaar in ontwikkeling voor PlayStation 3

Een voormalige werknemer van Rockstar Games heeft op zijn blog meer details gedeeld over de geannuleerde game Agent.

Agent werd in 2009 met een logo aangekondigd als PlayStation 3-exclusive, maar verdween daarna van de radar. Het project is sindsdien dan ook in mysterie gehuld, al is wel duidelijk dat het niet meer in ontwikkeling is.

Obbe Vermeij, de voormalige technical director van Rockstar North, plaatste onlangs een blogpost waarin hij meer details geeft over ontwikkeltrajecten van games binnen de ontwikkelaar. Daarin meldde hij ook al dat Grand Theft Auto: Vice City als missiepakket voor Grand Theft Auto 3 begon.

Op zijn blog gaf hij ook meer details over Agent. De game speelde zich af in de jaren 70 en betrof een spionagegame. De ontwikkeling van het spel begon als demo om andere studio's binnen het bedrijf te motiveren om de GTA-engine te gebruiken, maar groeide uiteindelijk uit tot een volledige game. Het spel zou hevig geïnspireerd zijn door James Bond, en levels bevatten met settings zoals een stad vlakbij de Middellandse Zee, een Zwitsers skiresort en Cairo. Ook zou het spel eindigen met een grote shootout met lasers in de ruimte.

De game was uiteindelijk meer dan een jaar in ontwikkeling. Er was onder andere sectie ontwikkeld waarin spelers skiën en ondertussen schieten. De ontwikkeling zou echter stroef zijn verlopen. Aangezien er ondertussen ook gewerkt werd aan Grand Theft Auto 5, besloot Rockstar het project te annuleren en de focus daar op te leggen. Een andere studio binnen Rockstar zou nog een poging krijgen om Agent verder te ontwikkelen, maar daar is ook niets van gekomen.

In zijn blog schreef Vermeij ook over en andere game die in ontwikkeling was. Het project droeg de naam 'Z' en draaide om zombies. De game zou zich op een "mistig Schots eiland" hebben afgespeeld en op de code van GTA: San Andreas hebben gedraaid. Spelers zouden moeten zien te overleven tijdens een zombie-invasie en in voertuigen hebben kunnen rijden.

Kort na de publicatie van de blogpost met bovenstaande informatie werd deze op aandringen van Rockstar weer offline gehaald. Het bedrijf heeft volgens een nieuwe blogpost van Vermeij contact opgenomen met het verzoek het offline te halen. "Deze blog is niet belangrijk genoeg voor mij om mijn voormalige collega's pissig te maken, dus ik stop ermee. Misschien laat ik een paar artikelen met anekdotes online die alleen betrekking op mij hebben." Hij sluit af met de mededeling dat hij misschien over een decennia of twee nog een poging doet om details te delen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het blijft jammer dat deze game is geannuleerd. Ik had wel een combinatie van L.A. Noire (hoewel alleen uitgegeven door Rockstar) en GTA gewild. Ik vind dit ook heel gaaf klinken, minus het ruimte stuk. Iets te over the top.

0
test

Ik verwacht zeker wel dat in GTA VI een soort versie van Cape Canaveral verwerkt word. Zeker in deze tijd van SpaceX, voor mij hoeven de ruimtemissies ook niet over the top, maar zou zeker wel een leuke toevoeging zijn in GTA VI.

0
test

Hoop toch wel dat we ooit nog een nieuwe IP krijgen van Rockstar. GTA fantastisch, RDR niet echt mijn ding maar voor velen wel, maar het zou toch wel vrij triest zijn als we voor altijd elke pak een beet 7 jaar een GTA of RDR game krijgen en niets anders.

0

Aanbevolen voor jou