Voormalige Blizzard-baas ziet graag optie om fooi aan ontwikkelaars te geven

Voormalige Blizzard-baas ziet graag optie om fooi aan ontwikkelaars te geven

'Sommige games zijn simpelweg speciaal'

Als het aan voormalige Blizzard-baas Mike Ybarra ligt, krijgen gamers de optie na het spelen van een game om fooi te geven aan de ontwikkelaars ervan.

Dat meldt hij op X. "Soms ben ik gewoon sprakeloos van een ongelooflijke ervaring wanneer ik een game uitspeel. Ik had dan graag de mogelijkheid gehad om de ontwikkelaars nog eens 10 of 20 dollar te geven, omdat ik het meer waard vond dan de initiële 70 dollar die ik er voor heb betaald."

Ybarra noemt als voorbeelden games zoals Red Dead Redemption 2, God of War, Horizon Zero Dawn, Elden Ring en Baldur's Gate 3. "Ik weet dan 70 dollar al veel geld is, maar toch zou ik willen dat de optie er was aan het einde van een spel. Sommige games zijn simpelweg speciaal."

Ybarra beseft ook dat zijn mening door de meeste gamers niet gedeeld zal worden. "Ik begrijp dat velen dit idee maar niks zullen vinden. En ik weet dat velen het beu zijn om overal fooi te moeten geven. Maar ik zie dit niet als iets waar daadwerkelijk druk op komt te liggen om het uit te delen." Zeker in de Verenigde Staten, waar men in de horeca haast automatisch geacht wordt om fooi te geven, wordt er veelvuldig gediscussieerd over de sociale druk die er ligt op het geven van fooi.

Begin dit jaar werd tijdens een grootschalige ontslagronde binnen Microsoft - dat sinds vorig jaar eigenaar is van Activision Blizzard - aangekondigd dat Mike Ybarra vertrok bij Blizzard.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hebben we dat nu al niet met nutteloze microtransacties en battlepasses?

1
test

Prima, komt er dan ook een optie om geld terug te vragen bij luie en onafgewerkte games?

6

Aanbevolen voor jou