Voormalige Activision-baas Bobby Kotick zou TikTok willen overnemen

Voormalige Activision-baas Bobby Kotick zou TikTok willen overnemen

Het socialmediaplatform wordt mogelijk in de VS geweerd zolang het eigendom van een Chinees bedrijf is

Bobby Kotick, de voormalige ceo van Activision Blizzard, zou samen met partners interesse hebben in de overname van socialmediaplatform TikTok.

Dat claimen betrokkenen aan The Wall Street Journal. Kotick zou aan de ceo van ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, zijn interesse hebben geuit. Kotick zou dit samen met partners willen doen en zou hier "honderden miljarden dollars" aan willen spenderen. Eén van de partners aan wie Kotick dit heeft voorgesteld, zou Sam Altman, de baas van OpenAI, zijn.

De timing van dit voorstel heeft waarschijnlijk te maken met de mogelijkheid dat er in de Verenigde Staten een nieuwe wet wordt doorgevoerd, de 'Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act'. Dit houdt in dat apps en platforms die in handen zijn van "buitenlandse tegenstanders" niet meer in het land mogen worden aangeboden.

Het is nog niet zeker of de wet er door komt, al steunde president Biden deze eerder al. Als de Amerikaanse staat instemt, moet TikTok binnen vijf maanden verkocht worden aan een partij die niet als buitenlandse tegenstander wordt gezien - anders wordt deze geweerd uit Amerikaanse appwinkels. Mocht Kotick TikTok overnemen, dan kan het socialmediaplatform in de VS actief blijven.

Bobby Kotick was sinds 1991 ceo van Activision en werd in 2008 na een fusie ceo van Activision Blizzard. Onder zijn bewind vond de uitgever van games als Call of Duty en Diablo veel succes, maar zijn beleid was ook omstreden. Vooral de afgelopen paar jaar kwamen er veel berichten naar buiten over een giftige werkomgeving binnen de uitgever, waar Kotick volgens sommigen te weinig aan gedaan heeft. Inmiddels is Activision Blizzard onderdeel van Microsoft en is Kotick afgetreden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou