Vakbond waarschuwt voor werkomstandigheden bij Don't Nod

Vakbond waarschuwt voor werkomstandigheden bij Don't Nod

Studio reageert

De Franse vakbond STJV heeft gewaarschuwd voor slechte werkomstandigheden bij Don't Nod, de Franse ontwikkelaar die onder andere bekend is van Life is Strange en Jusant.

De vakbond maakt zich zorgen om het welzijn van werknemers bij Don't Nod, mede door de chaotische organisatie. Ook zou de studio volgens de vakbond meer projecten aannemen dan het aankan. Dat schrijft de STJV op haar eigen website.

De organisatie zegt met werknemers te hebben gesproken. Daaruit zou blijken dat deadlines vaak verschuiven, er tegenstrijdige informatie wordt gegeven aan teams en dat personeel tussen teams worden geschoven zonder een duidelijk doel te krijgen. Zo zou het Jusant-team zijn ontbonden omdat de verkopen tegenvielen en zijn werknemers naar andere teams verplaatst, maar hadden die soms twee maanden geen duidelijke taak om mee aan de slag te gaan.

Een ander voorbeeld gaat over het team dat nu aan Banishers: Ghosts of New Eden werkt. Zij zouden slechts dertig minuten voordat het persbericht de deur uit ging, hebben gehoord dat de releasedatum werd uitgesteld van november naar 13 februari 2024. Hoewel meer tijd ongetwijfeld werd gewaardeerd, zouden dit soort plotselinge beslissingen volgens de vakbond een psychologische en sociale impact hebben.

Er wordt ook geclaimd dat elk team te weinig personeel heeft en dat de ontwikkelaar simpelweg teveel games in ontwikkeling heeft. In oktober zouden er maar liefst acht games in ontwikkeling zijn bij de Franse studio. Zo wordt er gewerkt aan Banishers en Lost Records: Bloom & Rage.

Don't Nod heeft tegenover GamesIndrusty.biz gereageerd op de aantijgingen. "De beschuldigingen dat personeel verkeerd wordt behandeld, sluiten niet aan bij de waarden en cultuur van ons bedrijf. Onze prioriteit ligt bij een ondersteunende en inclusieve werkomgeving waar ieder individu met respect en waardigheid wordt behandeld."

"We willen benadrukken dat deze beschuldigingen intern serieus worden genomen. We zijn continu in gesprek met vertegenwoordigers van werknemers en openen communicatiekanalen om zorgen van onze teamleden aan te pakken. We blijven toegewijd om een ondersteunende en inclusieve werkomgeving voor iedereen te behouden. We begrijpen het belang van transparantie en verantwoordelijkheid, en zijn toegewijd om enige problemen constructief aan te pakken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou