Ubisoft zou afgelopen week een hackpoging hebben verijdeld

Ubisoft zou afgelopen week een hackpoging hebben verijdeld

Bedrijf geeft aan de situatie te onderzoeken

Een hacker zou naar het schijnt 48 uur toegang hebben gehad tot allerlei interne communicatiekanalen van Ubisoft, waarna hebt bedrijf hem wist te weren.

Dat melden diverse bronnen, waaronder X-account VX-Underground. Het account deelt daarbij screenshots van de hacker die als bewijs dienen dat de persoon toegang kreeg. Dit zou op 20 december zijn gebeurd en de persoon in kwestie zou toegang hebben gehad tot de Microsoft Teams-, Atlas-, Sharepoint- en Confluence-kanalen van het bedrijf.

Ubisoft heeft bevestigd dat het inderdaad een "mogelijk incident rondom databeveiliging" onderzoekt. De hacker zou zo'n 900GB aan data hebben willen stelen, maar schijnbaar zou hij voordat dit kon gebeuren uit het systeem zijn verwijderd.

Veel gamebedrijven hebben te kampen met cyberaanvallen. Het meest recente voorbeeld is Sony-studio Insomniac Games, dat twee weken geleden werd gehackt. Vorige week kwam er veel data over toekomstige plannen van het bedrijf, een vroege versie van aankomende game Wolverine en persoonlijke data van huidige en voormalige werknemers online te staan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind het bijzonder dat je in de screens 'Gedeelde Documenten' ziet staan. Is de taal in de automatische mappenstructuur afhankelijk van de gene die het aanmaakt of past de taal zich aan aan de gene die aan het browsen is door de folder?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou