Twitch bevestigt grootschalige ontslagronde

Twitch bevestigt grootschalige ontslagronde

Iets meer dan vijfhonderd mensen worden ontslagen

Twitch heeft bevestigd dat het meer dan vijfhonderd werknemers ontslaat.

Gisteren gingen er al geruchten over het ontslag van zo'n 35 procent van de werknemers van het bedrijf, en dat werd later op de dag bevestigd in een blogpost van CEO Dan Clancy. Het gaat om "iets meer dan vijfhonderd" werknemers.

"We hechten veel waarde aan de werknemers waar we vandaag afscheid van nemen, zowel als mensen en als professionals, en zijn hun dankbaar voor al hun ondersteuning. Weet dat Twitch gefocust blijft om onze streamers te helpen en er voor te zorgen dat dit nog jarenlang de beste plek om te streamen blijft." Twitch stopt ook met diens werkzaamheden in Zuid-Korea om zo kosten te drukken.

Afgelopen maart werden er al meer dan vierhonderd mensen ontslagen bij Twitch. In oktober volgde een tweede ontslagronde. Ook vertrok de voormalige CEO en medeoprichter, Emmett Shear, van het bedrijf.

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie, maar ook in 2024 lijkt zich dit voort te zetten. Zo werd eerder aangekondigd dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou