Timesplitters-ontwikkelaar zou inderdaad op het hakblok liggen

Timesplitters-ontwikkelaar zou inderdaad op het hakblok liggen

De sluiting zou op 11 december kunnen plaatsvinden

Embracer Group-CEO Lars Wingefors zou hebben bevestigd dat Free Radical Design, de ontwikkelaar van de Timesplitters-reeks, gesloten dreigt te worden.

Dat claimt VGC van bronnen te hebben vernomen. Wingefors zou een interne e-mail hebben verstuurd waarin de "potentiële sluiting" van Free Radical wordt aangehaald. Deze zou op 11 december dit jaar plaats kunnen vinden. Begin deze maand werd al gemeld dat de Britse studio mogelijk gesloten zou worden. Mocht het bovenstaande kloppen, dan zou een bevestiging van de sluiting in ieder geval niet lang op zich laten wachten.

Free Radical Design werd in 1999 opgericht en bestond uit diverse mensen die eerder bij Rare aan games als GoldenEye 007 hebben gewerkt. De studio leverde onder andere de Timesplitters-shooters en Second Sight af. Na het tegenvallende Haze en een geannuleerde Star Wars-shooter ging de studio in 2008 failliet, en wat overbleef werd overgenomen door Crytek. In 2014 werd de studio weer overgenomen, ditmaal door Deep Silver, en hernoemd naar Dambuster Studios. Zij brachten Homefront: The Revolution en Dead Island 2 uit. In 2021 kondigde Embracer aan dat ze een nieuwe team hadden samengesteld onder de naam Free Radical Design, geleid door Steve Ellis en David Doak - de oorspronkelijke oprichters van Free Radical - en dat er gewerkt werd aan een nieuwe Timesplitters-game. Het is nu onwaarschijnlijk dat dit project ooit nog uitkomt.

Overigens blijft het daar niet bij: VGC zou ook hebben vernomen dat er ontslagen vallen bij Embracer-studio Fishlabs, een Duitse ontwikkelaar die vooral bekend is van de Galaxy on Fire-reeks en mee heeft geholpen aan de Xbox-versies van Valheim. Er zouden zo'n vijftig mensen worden ontslagen - de studio zou voorheen ongeveer honderdtwintig werknemers tellen.

Embracer heeft de afgelopen maanden al meerdere ontslagrondes gehouden en studio's gesloten nadat een investering niet doorging. Zo werd Saints Row-ontwikkelaar Volition opgeheven, en staat Borderlands-ontwikkelaar Gearbox naar verluidt te koop.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou