Tencent zou mobiele Nier-game hebben geannuleerd

Tencent zou mobiele Nier-game hebben geannuleerd

Game zou bijna twee jaar in ontwikkeling zijn geweest

Tencent zou een nieuwe Nier-game in ontwikkeling hebben gehad voor mobiel en die ontwikkeling afgelopen december stop hebben gezet.

Dat claimt Reuters van bronnen te hebben vernomen. De game zou bijna twee jaar in ontwikkeling zijn geweest. Intern zou er een speelbare demo beschikbaar zijn geweest, waarin een voorproefje van het verhaal en de gevechten werd gegeven.

Het bedrijf zou echter moeite hebben gehad met het vinden van een juiste manier om inkomsten uit de game te genereren om zo de hoge kosten van de ontwikkeling tegemoet te komen. Ook zou het bedrijf geen zin hebben gehad in het betalen van hoge royalty-kosten voor de IP, die in handen is van Square Enix.

De Nier-franchise bestaat uit meerdere games, waaronder debuuttitel Nier Replicant waar verschillende versies en heruitgaven van zijn verschenen en vervolg Nier Automata. Ook is er in 2021 een mobiele game in de vorm van Nier Reincarnation verschenen, maar die gaat aankomende april offline.

Tencent-voorzitter Pony Ma meldde afgelopen week dat de gamedivisie van Tencent op losse schroeven staat, omdat verschillende recente releases niet genoeg opleverden. Verdiensten gerelateerd aan games beslaan meer dan dertig procent van de totale omzet die het Chinese technologiebedrijf draait.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou