Spil in Chinese overheid ontslagen na controversiële regelgeving rondom online games

Spil in Chinese overheid ontslagen na controversiële regelgeving rondom online games

De nieuwe regels liet de waarde van bedrijven als Tencent en NetEase enorm dalen

Feng Shixin, het hoofd van de uitgeversunit van de publiciteitsafdeling van de Communistische Partij van China, is afgelopen week uit zijn functie verwijderd. Dit kort nadat de nieuwe regelgeving rondom online games voor een hoop ophef zorgde.

Dat schrijft Reuters, dat dit van vijf bronnen zegt te hebben vernomen. De Chinese overheid heeft geen officiële reden naar buiten gecommuniceerd, maar volgens de bronnen is het ontslag direct gerelateerd aan de wijzigingen aan de regelgeving rondom online games die eind vorig jaar naar buiten werden gecommuniceerd. Hoewel Shixin als aangewezen persoon om deze regelgeving naar buiten te communiceren niet direct verantwoordelijk is voor het bedenken van de regels, lijkt hij dus als zondebok ingezet te worden.

De nieuwe regels bepalen onder andere dat online games een limiet op uitgaven per gebruiker moeten instellen. Daarnaast mogen beloningen voor het dagelijks inloggen in een game niet meer worden weggegeven. Streamers die games spelen mogen geen grote fooien meer van hun kijkers ontvangen.

De nieuwe regelgeving zorgde er voor dat de waarde van aandelen van Chinese gamebedrijven die veel geld verdienen met het pay-to-win-model aanzienlijk daalde. Grote gamebedrijven als NetEase en Tencent zagen daardoor hun waarde met vele miljoenen dalen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Stel je voor inderdaad dat je de walgelijke praktijken van dit soort bedrijven aan banden legt. Schandalig inderdaad.

1

De Chinese overheid heeft speciale aandelen in deze bedrijven, zogenaamde "special management shares". Hiermee heeft de communistische partij direct invloed op hoe het bedrijf draait. Ze zijn er dus zelf ook bij gebaat dat deze bedrijven flink wat winst draaien. Meestal hebben ze maar 1% in handen, maar dat is dus genoeg om alles te bepalen.

0
test

Vermoedde al zoiets. Zegt genoeg over zo'n regering trouwens. Niet dat Nederland een haar beter is met de Staatsloterij en alle andere belastingen op gokbedrijven.

1
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou