Sony werkt aan vr-headset voor hogere segment

Sony werkt aan vr-headset voor hogere segment

Vr-bril moet ergens dit jaar op de markt verschijnen

Sony heeft op CES 2024 aangekondigd an een nieuwe virtualrealitybril te werken die dit jaar moet verschijnen.

Een prijs voor de headset is nog niet bekend. Vooral opvallend is dat de headset 'high definition pass through' ondersteunt, zodat gebruikers met de helm op hun omgeving kunnen blijven zien indien gewenst.

De bril moet met twee controllers worden geleverd. Naast een aanwijscontroller is er ook een ringcontroller. Daarmee kunnen virtuele 3D-objecten nauwkeurig worden gemanipuleerd.

Veel details zijn er nog niet, maar de vr-headset is voornamelijk bedoeld voor het hogere segment en niet per se gamers - de focus op het aanpassen van 3D-objecten moet de vr-helm uiterst geschikt maken voor 3D-artists. De headset draait in ieder geval op de Snapdragon XR2 en het Gen 2-platform.

Zoals in deze video is te zien, werkt Sony ook samen met het Duitse Siemens AG. Zij stellen hun NX Immersive Designer-software beschikbaar voor de vr-bril, waarmee ontwerpers en ingenieurs producten kunnen ontwerpen in virtuele ruimtes.

In een vergelijkbaar segment werkt Apple aan de Vision Pro, een headset die 3.499 dollar gaat kosten en vanaf 2 februari in de Verenigde Staten te koop is. Een Europese releasedatum is er nog niet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben benieuwd hoe Sony deze in de markt gaat zetten. Ik ga er vanuit dat deze dan op de PC te gebruiken is, maar werkt ie dan ook voor de PS5 of gaan ze dat echt gescheiden houden? Een high end bril die zowel op PC als op de PS5 werkt is een stuk interessanter dan de PSVR2 waarvan het aantal interessante games toch echt wat tegenvalt. Ik heb hem niet voor niks weer verkocht, maar als deze op beide werkt dan weet ik het wel. Ga er wel vanuit dat ie een stuk duurder zal zijn dan de PSVR2 anders zou ik me als eigenaar daarvan best wel genaaid voelen.

0
test

Het lijkt mij persoonlijk heel stug dat hij aan de PS5 aangesloten kan worden.

0

Dat zou wel jammer zijn, een bril die op beide werkt zou echt fantastisch zijn. Ik lees inderdaad ook op tweakers dat deze bril in een veel hoger segment zal zitten zoals de bril van Apple ben benieuwd of ze echt in hetzelfde prijssegment gaan zitten, dus > $2000.

0
test

Deze is niet bedoelt voor normale consumenten, maar voor zakelijk(oa design) gebruik.

0

Dit is idd VR/AR bril en in feiten hoort dit nieuws ook niet thuis hier op gamer.nl gezien het is gericht op B2B markt en niet gaming en vandaar standalone werkt. Zorgt alleen maar voor verwarring bij mensen, zie hier boven.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 12:10]

0

Aanbevolen voor jou