'Sony overweegt maker van Sonic-films en Halo-serie Paramount over te nemen'

'Sony overweegt maker van Sonic-films en Halo-serie Paramount over te nemen'

Het bedrijf zou daarvoor de handen ineenslaan met investeringsbedrijf Apollo Global Management

Sony Pictures Entertainment zou in gesprek zijn om te kijken of ze Paramount over kunnen nemen.

Dat claimen zowel de New York Times als Bloomberg. Sony zou daarvoor samenwerken met investeringsbedrijf Apollo Global Management. Voorheen heeft Apollo al een bod van minstens 26 miljard dollar gedaan in een poging Paramount over te nemen.

Bronnen melden dat er alleen nog maar gesprekken worden gevoerd en dat het niet zeker is dat er ook een bod uitgebracht gaat worden. Paramount houdt ondertussen al gesprekken met Skydance, maar de deal die daaruit zou voortvloeien zou veel investeerders ontevreden stellen.

Mocht Sony Paramount uiteindelijk overnemen, dan krijgen ze dus ook de Sonic the Hedgehog-filmfranchise en de Halo-televisieserie in handen. Dat staat verder logischerwijs los van de gamefranchises. Sony Pictures werkt ook samen met Nintendo aan een live-action Zelda-verfilming.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mocht dit gebeuren ben ik vooral benieuwd naar wat er dan met Paramount+ gebeurt. Terwijl ondertussen zo'n beetje iedereen in de film en televisie industrie zijn eigen streaming service heeft verkoopt Sony gewoon nog hun films en series aan andere bedrijven. Zie bijvoorbeeld The Last of Us op HBO Max, Twisted Metal op Peacock en in de toekomst Horizon op Netflix en God of War op Amazon Prime. Maar als ze opeens een eigen service met al bijna 70 miljoen abonnees hebben kan daar natuurlijk verandering in komen, en mocht dat gebeuren lijkt het me ook logisch dat Sony hun dingen niet langer verkoopt aan andere diensten.

0
test

Sony heeft al een eigen film studio, wat geen kleine jongen is en op ps5 of een Sony tv kan je hun bravia app proberen daar staan hun films op wel goeie kwaliteit.

0

Ik ben ook wel benieuwd hoe dat zal gaan en ook wat er in die contracten staat oa met Amazon, Netflix en HBO. Ik zou het toch wel een beetje naar vinden als een serie waarvan ik een of meer seizoenen al op een bepaalde service gezien heb dat ik ineens een andere abo moet nemen om het af te kijken. Ik ga er dus maar even vanuit dat dat niet zal gebeuren. Maar dan welke bijzondere IP's zijn er dan nog als Horizon, God of War, The Last of Us en Twisted Metal al vergeven zijn? Daarbij heeft Disney het al moeilijk om winst te maken met hun streaming service en die hebben Marvel, Star Wars, Pixar, Star en noem maar op (niet dat dat per se alleen maar kwaliteit is). Vraag me een beetje af of er dan nog ruimte is een aparte Sony dienst. Panic stations: why streaming's set for big changes in 2024 https://www.techradar.com/streaming/panic-stations-why-streamings-set-for-big-changes-in-2024 Lijkt me niet de allerbeste timing.

0

Sony maakt ook series. Hele grote series zelfs die erg populair zijn, waaronder ook The Boys. Op dat vlak veranderd er niet opeens iets natuurlijk. Ze maken veel series en films voor AppleTV+, aantal afleveringen van Love, Death & Robot zijn ook afkomstig van Sony Pictures en gemaakt in UE5. Daarnaast zijn ze actief met Netflix, HBO, Skyshowtime/peecock en Prime. Overigens gaan ze ook de aankomende Zelda film produceren samen met Nintendo.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 19 april 2024 - 18:03]

0

Aanbevolen voor jou