Sonic-bedenker claimt dat Dragon Quest-producent loog tijdens rechtszaak

Sonic-bedenker claimt dat Dragon Quest-producent loog tijdens rechtszaak

Die claim komt van iemand die twee keer is opgepakt voor handel met voorkennis

Sonic the Hedgehog-bedenker Yuji Naka, die eerder tot tweemaal toe werd opgepakt voor handel met voorkennis, claimt nu dat Dragon Quest-producent Yu Miyake gelogen heeft tijdens de rechtszaak van eerstgenoemde.

Naka heeft onder andere aandelen gekocht in ontwikkelstudio ATeam Entertainment, terwijl hij wist dat die studio ging helpen bij de ontwikkeling van Square Enix-game Final Fantasy 7: The First Soldier. Op dat moment was dit echter nog niet publiekelijk aangekondigd.

Naka gaf uiteindelijk toe dat hij schuldig was en kreeg twee boetes van bij elkaar opgeteld meer dan een miljoen euro en een gevangenisstraf van 2,5 jaar, die uiteindelijk opgeschort werd.

De voormalige Sega-topman bleef sinds november 2022 - toen hij voor het eerst werd opgepakt - stil op social media, maar brak onlangs deze stilte om op X een claim te maken over Yu Miyake, de Dragon Quest-producent waarvan onlangs nog bleek dat hij van de franchise is afgehaald. In plaats daarvan gaat hij de mobiele gamesdivisie van Square Enix aansturen.

"Ik hoop dat hij snel weggaat, want hij is het soort persoon die een memo met leugens (met bewijsmateriaal) aan de rechtbank geeft", zo meldde Naka over Miyake. Hij ging niet verder in op deze claim. Wel uitte hij zich positief over de nieuwe directeur van Square Enix, Takashi Kiryu.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou