Sega wil met Sonic ooit Mario overtreffen

Sega wil met Sonic ooit Mario overtreffen

'We hebben veel respect voor Mario, en hebben dan ook als doel om hem in te halen en te overtreffen'

Sega's topman Osamu Ohashi heeft als doel om met Sonic the Hedgehog ooit Nintendo's Super Mario te overtreffen.

Dat meldt de divisiemanager van Sega's 2nd Division - de studio verantwoordelijk voor Sonic - in een interview met Sega's vacaturesite (via VGC). "Simpel gezegd willen we Mario overtreffen."

Hij vervolgt: "Sonic als game werd ooit ontwikkeld om het op te nemen tegen Mario, en we hebben dat doel nog altijd niet bereikt. We hebben veel respect voor Mario, en hebben dan ook als doel om hem in te halen en te overtreffen."

Zeker in de jaren 90, toen Sega nog diens eigen consoles uitbracht, stonden Sonic en Mario lijnrecht tegenover elkaar. Waar Mario toen al een iconische platformheld was, bedacht Sega de 'coole' Sonic om concurrentie te kunnen bieden tegen het dominante Nintendo. Sinds Sega zelf geen consoles meer maakt en diens games op alle systemen uitbrengt, is die concurrentiestrijd niet meer zo fel.

Ohashi: "Ik wil dat Sonic door iedereen ter wereld gespeeld wordt, ook in Japan, net zoals Mario. Ik wil dat de film een grotere hit wordt dan Mario. Ik zou graag zien dat Universal Studios Japan ook een Sonic-gebied creëert. Dat is ons doel voor iedereen die van Sonic houdt."

Deze week werd de nieuwe 3D-platformer Sonic Dream Team aangekondigd. Het spel verschijnt op 5 december exclusief op Apple Arcade.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zou leuk zijn als het ze ooit lukt, want dan hebben we er super toffe games bij, maar ik heb er geen zacht hoofd in.

1
test

Weinig kans van slagen. Mario is vele malen iconischer dan Sonic, zodanig dat ook veel niet-gamers Mario beter kennen. Daarbij weet Nintendo wél hoe je een franchise consistent, kwalitatief goed en met voldoende creatieve vernieuwing uitbouwt. Wellicht zijn niet alle Mario-games even goed, maar zelfs de slechtere games zitten nog altijd vele malen beter in elkaar qua gameplay, creativiteit, innovatie en codering dan de gemiddelde Sonic-game. Ik heb het idee dat Sega gewoon niet zo goed weet hoe je een franchise naar behoren uitbouwt. Dat was vroeger al zo met Alex Kidd en nu nog altijd met Sonic. Het zegt toch veel dat een van de best gerecenseerde moderne Sonic-games, namelijk Sonic Mania, door fans werd ontwikkeld en niet door Sega zelf.

0
test

Sonic Mania gaf me eigenlijk ook niet de voldoening waar ik op hoopte. De gameplay voelde voor mijn gewoon alsof het net niet klopte. Alsof je niet 100% controle over sonic hebt. Laatst Sonic Rush ook nog eens geprobeerd, omdat ik gewoon zin in een Sonic game had, maar daar had ik ook weer een beetje hetzelfde gevoel.

0

Aanbevolen voor jou