Resident Evil 4 Remake komt op 20 december naar iOS

Resident Evil 4 Remake komt op 20 december naar iOS

Game wordt speelbaar op de duurste iPhone 15-modellen, iPad en Mac

Vanaf 20 december is Resident Evil 4 Remake voor Mac, iPhone en iPad beschikbaar via de App Store.

Dat heeft Capcom bekendgemaakt. De uitbreiding 'Seperate Ways' komt op dezelfde dag beschikbaar.

Afgelopen september werden diverse iPhone 15-modellen aangekondigd, en toen werd ook onthuld dat Resident Evil 4 Remake naar Apple-platforms kwam. De game wordt alleen speelbaar op de iPhone 15 Pro- en iPhone 15 Pro Max-modellen.

Bastiaan Vroegop probeerde eerder de game al uit op een iPhone: "Je bestuurt de game met gigantische, virtuele toetsen op het scherm, die feitelijk de knoppen van een Xbox-controller nabootsen. Wel kun je overal op het scherm vegen om de rechterstick te bedienen. Het is niet een heel fijne manier om te spelen: de interface vult bijna het hele scherm, waardoor ook je handen grotendeels de actie zullen blokkeren. We zien bij een iPhone-port liever contextgevoelige knoppen zoals in andere smartphonetitels.

Gelukkig werkt de game ook met externe controllers. Je kunt er een Xbox- of DualSense-controller aan hangen, of een iPhone-specifieke accessoire kopen zoals de Backbone One. Daarmee verander je de iPhone feitelijk in een gamehandheld. Het is waarschijnlijk de meest logische manier om deze game te spelen."

Resident Evil 4 Remake

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou