Poetin zou Russische overheid opdragen zelf een gameconsole te maken

Poetin zou Russische overheid opdragen zelf een gameconsole te maken

Ook zou er gekeken worden naar het maken van een eigen besturingssysteem

Russische president Vladimir Poetin heeft naar het schijnt zijn overheid opgedragen om onderzoek te plegen naar de mogelijkheid voor het ontwikkelen van een eigen gameconsole.

Dat melden lokale nieuwsuitingen (via PC Mag). Poetin zou eerder deze week een meeting met overheidswerknemers hebben gehad waarin hij hen opdroeg om de vereisten te onderzoeken om zowel consoles als handhelds te creëren in Rusland.

Ook zou men onderzoeken of het mogelijk is om een eigen besturingssysteem en een cloudsysteem om games direct aan consumenten te leveren te ontwikkelen. De overheid zou tot 15 juni hebben om onderzoek te plegen. De Russische minister president Michail Misjoestin zou het onderzoek leiden.

Nadat Rusland in 2022 de invasie van Oekraïne inzette, hebben diverse vooraanstaande gamebedrijven besloten te stoppen met het leveren van producten aan het eerstgenoemde land. Denk aan Sony, Nintendo, Microsoft, Activision Blizzard en meer.

De Russische krant Kommersant meldt dat Poetin waarschijnlijk het Russische technologiebedrijf VK wil inzetten voor het maken van een console, maar waarschuwt dat het wel tien jaar kan duren voordat het bedrijf een compleet nieuwe console kan ontwikkelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou