Ontwikkelaars uiten zorgen over toekomst Apple Arcade

Ontwikkelaars uiten zorgen over toekomst Apple Arcade

Diverse games zouden zijn geannuleerd

Verschillende ontwikkelaars die anoniem willen blijven hebben hun zorgen geuit over de toekomst van Apple Arcade.

Dat valt te lezen in een artikel van Mobilegamer.biz. Volgens de bronnen heeft Apple diverse projecten voor de dienst geannuleerd, ligt de focus steeds minder op originele games en valt er minder te verdienen voor ontwikkelaars.

Apple Arcade is een maandelijkse abonnement van 7 euro, waarmee mensen toegang krijgen tot meer dan tweehonderd games op iPhone, iPad, Mac en Apple TV, zonder advertenties of microtransacties. De dienst kwam in 2019 beschikbaar.

Volgens de ontwikkelaars waar de website mee heeft gesproken, ligt de focus bij Apple nu vooral op games voor het hele gezin gebaseerd op populaire franchises. Omdat Apple minder geld aan ontwikkelaars zou willen betalen - en minder bonussen uit zou keren bij behaald succes - zou het steeds minder interessant worden voor studio's om voor Apple Arcade te ontwikkelen.

Eén ontwikkelaar claimt zelfs dat "de geur van de dood" om de dienst heen hangt. Een andere ontwikkelaar meent echter te vermoeden dat Apple de dienst opnieuw wil lanceren om het op te nemen tegen Netflix Games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou