Ontslagen bij Outriders-ontwikkelaar People Can Fly

Ontslagen bij Outriders-ontwikkelaar People Can Fly

Schaal van 'Project Gemini' wordt aangepast

Er vallen ontslagen bij People Can Fly, de ontwikkelaar van games als Bulletstorm en Outriders.

Kotaku heeft een interne e-mail ontvangen waarin development director Adam Alker laat weten dat er meer dan dertig werknemers worden ontslagen vanwege een gekrompen budget. Daarnaast is de schaal van een game die in ontwikkeling is bij de studio verandert.

Er is nog niets bekend over Project Gemini, behalve dat het spel wordt ontwikkeld voor Square Enix. Eerder leverde People Can Fly al Outriders af voor de uitgever. De campagne van de game gaat nu korter dan gepland worden, en er zullen minder vijanden in zitten.

People Can Fly bestaat inmiddels 22 jaar en heeft naast Outriders en Bulletstorm ook de games Gears of War: Judgment en Painkiller ontwikkeld. De studio werkt aan meerdere games buiten Project Gemini, zoals Project Maverick, dat in samenwerking met Xbox Game Studios wordt ontwikkeld.

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie bij vele tientallen (game)bedrijven, maar in 2024 lijkt zich dit voort te zetten. Zo werd eerder aangekondigd dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen. Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou