Ontslagen bij Call of Duty- en Halo-medeontwikkelaar Certain Affinity

Ontslagen bij Call of Duty- en Halo-medeontwikkelaar Certain Affinity

Het gaat om ongeveer tien procent van het totaal aantal werknemers

Er zijn 25 mensen ontslagen bij de ondersteunende studio Certain Affinity.

Het gaat om de eerste substantiële ontslagronde binnen de in Texas gesitueerde studio sinds het bedrijf zeventien jaar geleden werd opgericht. 25 werknemers komt neer op ongeveer tien procent van het totaal aantal werknemers.

Volgens CEO Max Hoberman heeft de studio te lijden onder de huidige staat van de game-industrie. "De laatste twaalf maanden kampt de industrie met ongeëvenaarde uitdagingen. (...) Nieuwe ontwikkelprojecten worden minder snel gefinancierd en investeerders geven minder geld uit aan games en gamebedrijven. Dit maakt het extreem moeilijk om nieuw werk binnen te halen."

Certain Affinity staat vooral bekend als ondersteunende studio - zo helpt het andere bedrijven met de ontwikkeling van Call of Duty- en Halo-games. Ook werkt het mee aan Exodus, de scifigame met acteur Matthew McConaughey in een belangrijke rol die vorig jaar werd onthuld. Tot slot bleek vorig jaar dat de studio een first-person shooter genaamd Loro ontwikkelt.

Sinds vorig jaar vallen er opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie bij haast alle uitgevers en ontwikkelaars. In dit achtergrondverhaal analyseert Gamer.nl de situatie en worden diverse mensen uit de industrie aan het woord gelaten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou