Onderzoek: 'Bijna één op de vijf gamers is lgbtq'

Onderzoek: 'Bijna één op de vijf gamers is lgbtq'

Drie jaar geleden ging het nog om tien procent

Uit een onderzoek blijkt dat één op de vijf gamers onderdeel uitmaakt van de lgbtq-gemeenschap.

Het onderzoek is uitgevoerd door GLAAD Gaming Report en Nielson en gebaseerd op data van 1452 gamers uit de Verenigde Staten. Uit een eerder onderzoek van Nielson van drie jaar geleden kwam naar voren dat 10 procent van gamers onder lgbtq viel, maar dat is nu gestegen naar 17 procent.

"De studie toont aan dat het voor lgbtq-gamers belangrijk is dat er een veilige en inclusieve omgeving wordt geboden om games te kunnen spelen", zo meldt het onderzoek. Bijna zeventig procent van de ondervraagden geven aan dat de kans kleiner wordt dat ze een game spelen wanneer een studio in het verleden lgbtq-werknemers slecht heeft behandeld.

Het onderzoek merkt ook op dat minder dan 2 procent van alle games die op Xbox-, PlayStation- en Nintendo-consoles uitkomen lgbtq-personages en -verhaallijnen hebben. Op Steam gaat het om iets minder dan 2,5 procent, al daalt dat percentage naar 1,7 procent wanneer games die puur voor volwassenen zijn gemaakt niet worden meegerekend. Deze data is echter verkregen door op de lgbtq-tag in de digitale winkels van de platforms te zoeken, dus mogelijk schetst dit geen compleet beeld.

Uit andere statistieken binnen het onderzoek blijkt dat 72 procent van lgbtq-spelers het idee heeft dat ze personages die hun seksuele oriëntatie matchen kunnen besturen, al zou 68 procent graag meer verhaallijnen zien die aspecten van lgbtq gebruiken. 51 procent van lgbtq-spelers zouden graag zien dat games meer mogelijkheden geven om hun identiteit te uiten, en 52 procent van lgbtq-spelers geeft aan dat ze tijdens online gamen lastig worden gevallen, ten opzichte van 38 procent van mensen die niet onder lgbtq vallen.

Volgens Blair Durkee, associate director van gaming bij GLAAD, toont het onderzoek aan dat een representatie van lgbtq in games en bij ontwikkelstudio's voordelen kan hebben, omdat het een aanzienlijk gedeelte van de doelgroep aanspreekt. "Ondanks de significante progressie die we hebben geboekt, blijven games jammerlijk achterlopen op andere vormen van media op het gebied van representatie."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is een behoorlijk deel. Het wrange hieraan, is dat (zo lijkt het) ook een heel groot deel gamers juist anti lgbtq is. Als ik soms de reacties van gamers op gaming sites lees, is er nog een lange weg te gaan.

-1
test

En een groot deel is helemaal niet anti LGBTQ maar het gezeur eromheen.

6

En dat gezeur wordt voor een groot deel veroorzaakt voor een groot deel door mensen die steeds zo negatief en hatelijk reageren. Als ze daarmee zouden stoppen, zou er minder drama rondom dit onderwerp zijn en dus ook minder aandacht.

1
test

Het boeit mij geen fluit wat iemand is, echter waar ik moe van wordt is het opdringen ervan. Laat iedereen in zijn waarde, en hou het lekker bij je eigen meuk thuis en ga een ander er niet lastig mee vallen. Echter tegenwoordig wordt het in games en films en series opgedrongen en moeten mensen die er niets mee hebben daarvan mee genieten schijnbaar, en dat laatste is voor mij om te kotsen. Als ik een film zit te kijken en iemand gaat ineens vertellen in de film dat hij pan sexueel is (ik dacht letterlijk toen ik die term voor het eerst hoorde dat ze het met een Tefal setje deden) dan zit ik daar niet op te wachten, zelfde dat ik er niet op zit te wachten in een game.

2

"Laat iedereen in zijn waarde, en hou het lekker bij je eigen meuk thuis en ga een ander er niet lastig mee vallen." Ok maar gelijke monniken, gelijke kappen. Dan mag jij dus ook je heteroseksualiteit niet opdringen aan andere mensen. Dat doe je dan maar lekker thuis. Dus de hand van je vriendin vasthouden mag niet in het openbaar. Haar een zoen geven in het openbaar mag ook niet. Om te kotsen vind ik dat. Weet je hoeveel heteroseksuele uitingen je al jarenlang wel al niet in films, series, boeken en games ziet? Over opdringen gesproken, gadverdamme. Om te kotsen. Laatst zat ik een film te kijken waarin een man en een vrouw ineens gingen zoenen. Gewoon zomaar, het stond niet eens in de kijkwijzert! Zonder mij eerst te vertellen ook dat ze hetero seksueel waren! Zat ik echt niet op te wachten. Ik hoop dat je snapt dat je reactie behoorlijk hypocriet is.

[Reactie gewijzigd door op 14 februari 2024 - 09:51]

0
test

Hmm.. Ik zie hier twee kanten: Enerzijds de gewenning (of het ontbreken daarvan) in algemene media m.b.t. tot niet-heteroseksuele uitingen en anderzijds het willen kunnen tonen van tekenen van affectie in niet-heteroseksuele relaties. Nu kan ik mijn hele mening verkondigen, maar het komt denk ik op het volgende neer: ik ga niet naar iedereen roepen dat ik heteroseksueel ben, of zorgen maken wat men denkt als ik de hand van mijn vrouw vasthoud of haar publiekelijk een zoen geef. Ik hoop daarnaast ook dat anderen, van wie ze ook houden, hetzelfde kunnen doen en voelen, en daarmee bedoel ik dat ze gewoon zichzelf kunnen zijn zonder zorgen te hoeven maken op reacties of wat dan ook. Helaas is dit, volgens mij, in de realiteit voor hun moeilijk. Ik denk dat dit aansluit bij Broervanmarkrutte, over gelijke monikken, gelijke kappen. Wat mij betreft zou dit niet eens een punt van discussie moeten zijn.

0
test

Als jij hand in hand wilt gaan lopen met je vriend dan moet je dat doen, als jij je vriend een zoen buiten wilt geven prima doen. Echter het pushen en aandacht vragen wat die lui doen hoeft voor mij niet, ben je pan sexueel en doe je het graag met een tefal setje prima maar dat hoef ik niet te weten, dat die gast van de ABN gaat lopen verkondigen dat hij homo is daar zit ik niet op te wachten, ik kom *eventueel* bij de ABN voor een rekening te openen niet om aan te horen dat hij of zij een bepaald sexueel geaard iets heeft. Het wordt erin gepropt en heeft soms niets meer met een film of game of serie te maken, nee het mot erin zitten want we moeten het erdoor drukken. Al dat woke gebeuren wordt erin gepropt en dat hoeft van mij niet, er is geen geld om iemand zijn leven met een paar jaar te verlengen maar wel om van geslacht te veranderen. De wereld draait door.

2
test

Iets met een spijker en een kop. perfect verwoord.

0

"Echter het pushen en aandacht vragen wat die lui doen hoeft voor mij niet," Hoe doen "die lui" dat volgens jou dan? En hoe doen ze dat anders dan heteroseksuelen? "Het wordt erin gepropt en heeft soms niets meer met een film of game of serie te maken" Je kunt je eerder afvragen waarom zou het er niet inzitten als het iets is wat je als je over straat loopt ook tegen zou kunnen komen? Sommige mensen zijn heteroseksueel en anderen zijn homoseksueel. Daar is geen bijzondere reden of oorzaak voor dat is nu eenmaal zo. Een personage in een serie kan dus gewoon homoseksueel zijn, daar hoeft geen logische reden voor te zijn of uitgelegd te worden. Net zo min als dat dat voor een heteroseksueel personage hoeft te gebeuren. Dat jij dat ervaart als 'door je strot geduwd krijgen' is toch echt jouw probleem en heeft niets met woke te maken. Je kunt wel blijven beweren dat je er helemaal geen problemen mee hebt wat zijn geaardheid is, maar al je reacties zeggen toch echt het tegenovergestelde.

[Reactie gewijzigd door op 14 februari 2024 - 12:40]

-1
test

BROERVANMARKRUTTE "Echter het pushen en aandacht vragen wat die lui doen hoeft voor mij niet,"

0

@DarkRavert Je meet met twee maten. Je stoort je helemaal niet aan al die uitingen van heteroseksualiteit in programma's, films, boeken, games en in de maatschappij, maar zodra het naar iets anders nijgt ervaar jij het als 'door je strot geduwd' krijgen. Dat staat haaks op "Het boeit mij geen fluit wat iemand is". Dan boeit het je dus wel, want je wordt er zelf "kostmisselijk" van.

[Reactie gewijzigd door op 14 februari 2024 - 14:17]

-1
test

Verschil is wel dat je bij films en series vaak ziet dat het er in geshoehorned is. Geen probleem met homosexualiteit, maar dat gendergezeur is te tenenkrommend voor woorden, in werkelijkheid is werkelijk maar een fractie van de populatie echt dat die intern van het andere geslacht is, maar voor het grotendeel is het gewoon een hype/brainwash (laatste heb ik zelf inmiddels al meerdere malen gezien in 'vriendengroepen' waarin men bleef hameren dat de persoon het andere geslacht was, waarna ze ineens zo ook ging gedragen, en toen zichtbaar juist mentaal slechter werd, tja, groepje bestond voornamelijk uit potjes. Mensen die eerst helemaal niet eens over nadachten of iets voelde nu ineens, door alle aandacht, ook denjen dat ze het zijn, alsof het een rage is. Maar vooral kinderen daaraan (al die informatie/aandacht) blootstellen is gewoon te ziek voor woorden, die weten op die leeftijd echt nog niet, en als ze een beertje zien willen die er ook 1 zijn..

0
test

@Superdre "Verschil is wel dat je bij films en series vaak ziet dat het er in geshoehorned is." Hoe zie je dat dan precies? Want volgens mij is het een kwestie van jarenlang ondervertegenwoordigd geweest zijn. " tja, groepje bestond voornamelijk uit potjes. " De minachting druipt er van af. Sowieso van je hele post. Zoveel onwetendheid dat het gewoon zeer doet aan mijn ogen.

1

Reactie op jouw reactie hieronder. Het ironische is dat door de manier waarop jij reageert en mensen die denken zoals jij, jullie steeds drama creëren en er juist meer aandacht aan dit hele onderwerp wordt besteed. Dat is toch internet 101. Je creëert je eigen probleem. Als je gewoon zou denken: "oh whatever, andere mensen doen hun ding/ gamen ook" en niet zo negatief zou reageren (en allerlei andere mensen met jou) dan zou er veel minder aandacht voor zijn.

-2

Dit

[Reactie gewijzigd door op 14 februari 2024 - 14:14]

0

Aanbevolen voor jou