Nieuwslezeres over Tetris-recordhouder: 'Ga naar buiten'

Nieuwslezeres over Tetris-recordhouder: 'Ga naar buiten'

Opmerking kan online op veel kritiek rekenen

Een Sky news-presentatrice heeft de woede van het internet op haar hals gehaald door te suggereren dat de dertienjarige jongen die Tetris heeft uitgespeeld "naar buiten moet gaan".

Gisteren bleek dat de dertienjarige Amerikaan Willis Gibson als eerste mens op aarde de NES-versie van Tetris heeft uitgespeeld. Dat houdt in dat het spel vastloopt, want écht uitspelen is bij deze versie van de game niet mogelijk. Hoe dan ook betreft het een wereldrecord.

De wereldwijde media deed verslag van het record, maar een opmerking van Sky News-presentatrice Jayne Secker kon op veel kritiek rekenen. Aan het einde van het nieuwsitem over de gebeurtenis meldde ze het volgende: "Als moeder zou ik willen zeggen: stap weg van het scherm, ga naar buiten en haal een frisse neus. Tetris verslaan is geen levensdoel."

Veel mensen - waaronder prominente figuren uit de game-industrie - klommen in de digitale pen om op social media kritiek te uiten op het nieuwsitem. Zo meldde Rares Becky Frost: "Hoeveel records heb jij als dertienjarige behaald? Wat een kleinzielige en verschrikkelijke manier om de prestaties van dit kind teniet te doen."

Gamejournalist Chris Scullion: "Het is het jaar van onze heer 2024 en Sky News vertelt nog steeds aan mensen die games spelen dat ze naar buiten moeten gaan om een frisse neus te halen, op dezelfde dag dat ze een zestienjarige darter aanprijzen nog wel", waarmee hij doelt op Luke Littler, die de WK-final darts speelde.

Ook Jimmy Bowers, de community manager van Sumo Digital, deed een duit in het zakje: "Als vader kan ik je met zekerheid vertellen dat als Kit een onverslaanbare game zou uitspelen en een wereldrecord zou zetten op zijn dertiende, ik enorm trots zou zijn. Die opmerking is zo ouderwets en het is zo wansmakelijk om een kind op deze manier neer te halen, dat ik bijna sprakeloos ben."

Gibsons moeder, een leraar, heeft zich in de New York Times positief uitgelaten over de prestatie van haar zoon: "Ik heb er vrede mee. Hij doet meer dan alleen Tetris spelen, dus het kostte geen moeite om er akkoord mee te gaan. Het was vooral moeilijk om een oude CRT-televisie te vinden."

View post on X
View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In Nederland gelukkig niet gezien, wel een tof item van EditieNL over de manier waarop het precies is gelukt. En dat anderen nu ook bezig zijn met het neerzetten van deze prestatie.

[Reactie gewijzigd door Larafin op 4 januari 2024 - 17:12]

0
test

Typisch zon dom figuur die nog nooit van haar leven heeft ervaren hoe een tof medium games is

0

Aanbevolen voor jou