Nieuwe handheld richt zich op Bitcoin-gebaseerde games

Nieuwe handheld richt zich op Bitcoin-gebaseerde games

Schijnt een markt voor te zijn

De ontwikkelaar Ordz Games brengt een nieuwe handheld console op de markt waarmee mensen Bitcoins kunnen verdienen aan de hand van games. Het retro-achtige apparaat lijkt sterk geïnspireerd te zijn op de Nintendo Game Boy.

De BitBoy, zoals het toestel wordt genoemd, maakte zijn debuut tijdens een game-expositie in Hong Kong. Volgens Ordz Games kunnen gebruikers op de handheld Bitcoin-cryptovaluta verdienen door middel van zogenaamde 'play-to-earn-games' die gekoppeld zijn aan een blockchain.

Daarnaast is het ook mogelijk om Bitcoins te minen (lees: genereren) op de BitBoy. De ontwikkelaar erkent echter dat de opbrengst daarvan niet heel hoog zal zijn, gezien de beperkte kracht van de kleine console. "De mijnkracht van het fysieke apparaat is zeer beperkt", zegt de anonieme 'z3th' van Ordz Games. "Je zult er geen serieus inkomen uit halen. Maar het is wel leuk", vult hij zelf in.

View post on X

Volgens Ordz Games is de handheld niet alleen interessant voor crypto-fans. Zo is het mogelijk om er emulators op te draaien en zou het krachtig genoeg moeten zijn voor enkele PlayStation 1-games.

Volgens Decrypt zal de BitBoy een slordige 500 dollar (ongeveer 460 euro) kosten, ver verwijderd van de oorspronkelijke prijs van de Game Boy. De BitBoy is vanaf deze maand beschikbaar voor pre-order.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou