'Netflix zoekt manieren om geld te verdienen met gamesaanbod'

'Netflix zoekt manieren om geld te verdienen met gamesaanbod'

De grootste games zouden geld gaan kosten en er zouden advertenties vertoond kunnen worden

Netflix zou manieren zoeken om geld te verdienen aan games, waaronder het vertonen van advertenties.

Dat claimt The Wall Street Journal te hebben vernomen van bronnen die werken bij de streamingdienst. Netflix zelf heeft op moment van schrijven deze plannen niet bevestigd.

Sinds eind 2021 biedt Netflix leden games aan om te spelen op smartphones. Alle leden kunnen deze games vinden in een speciale tab op de streamingdienst wanneer deze op een smartphone geopend wordt. Het aanbod is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en omvat spellen zoals Oxenfree, Stranger Things 1984 en de Grand Theft Auto 3-trilogie. Dit jaar worden ook Hades en Sonic Mania Plus toegevoegd. Daarnaast heeft het bedrijf zelf meer dan tien games in ontwikkeling.

Op dit moment kunnen al deze games nog kosteloos - buiten de kosten voor het reguliere abonnement - worden gespeeld zonder dat er reclames worden getoond. Netflix zou echter nadenken over verschillende manieren om Netflix Games winstgevend te maken, en reclames tonen in de games zou een van de opties zijn. Ook het toevoegen van in-game aankopen is een mogelijkheid. Tot slot zou het bedrijf overwegen om geld te vragen voor de meest grootschalige games die Netflix zelf ontwikkelt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou