Netflix werkt aan spel gebaseerd op Squid Game

Netflix werkt aan spel gebaseerd op Squid Game

De populaire serie krijgt een eigen game

Netflix heeft een spel in ontwikkeling dat zich in het Squid Game-universum afspeelt.

Dat liet Netflix' hoofd van gaming Mike Verdu onlangs aan Axios weten. Details over de game zijn er verder nog niet. Squid Game is een populaire Netflix-serie uit Zuid-Korea waarin deelnemers hun leven op het spel zetten om een geldprijs te winnen. Er is ook een echte spelshow gebaseerd op de serie gemaakt, genaamd Squid Game: The Challenge.

In het interview onthulde Verdu daarnaast dat er meer dan tien games intern bij Netflix en diens studio's in ontwikkeling zijn. Netflix heeft vorig jaar onder andere studio's in Californië en Helsinki geopend, en heeft diverse ontwikkelaars opgekocht, waaronder Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio. Naast de games die het intern in ontwikkeling heeft, zou Netflix in totaal zo'n negentig spellen in ontwikkeling hebben via deals met externe teams.

Netflix biedt via Netflix Games inmiddels al meer dan tachtig games aan. Dit zit inbegrepen bij een regulier Netflix-abonnement en bevat geen advertenties of andere extra kosten. Het laat mensen met een Netlix-abonnement deze spellen op hun mobiel spelen. Onlangs is de Grand Theft Auto-trilogie nog toegevoegd en volgend jaar volgt Sonic Mania Plus en Hades.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou