NBA 2K-ontwikkelaar Visual Concepts Austin kampt met ontslagronde

NBA 2K-ontwikkelaar Visual Concepts Austin kampt met ontslagronde

Meerdere werknemers laten weten de laan uit te zijn gestuurd

Er zijn ontslagen bij de Austin-vestiging van NBA 2K-ontwikkelaar Visual Concepts gevallen.

Game Developer meldt dat art manager Brad Bowling op zijn LinkedIn-pagina bericht over het feit dat hij en meerdere andere werknemers zijn ontslagen. "Ik heb het de afgelopen jaren prima naar mijn zin gehad terwijl ik met een aantal van de beste ontwikkelaars uit de industrie heb gewerkt. In de 23 jaar dat ik games ontwikkel, heb ik slechte situaties gezien, maar niets zoals dit." Hij refereert hiermee naar de aanhoudende ontslagrondes bij gamebedrijven.

Hoeveel mensen er precies zijn ontslagen bij Visual Concepts Austin is niet bekend, maar ook software engineer Sydney F zegt te zijn getroffen. "Ik ga iedereen waar ik samen mee heb gewerkt enorm missen."

De Austin-studio helpt de diverse andere vestigingen van Visual Concepts met de ontwikkeling van diverse games, voornamelijk in de NBA 2K- en WWE 2K-franchises. Ook hielp de studio mee aan de ontwikkeling van Lego 2K Drive. De studio stond voorheen bekend als de gamedivisie van HookBang, maar werd overgenomen door 2K Games en omgevormd tot Visual Concepts Austin.

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie bij vele tientallen (game)bedrijven, maar ook in 2024 blijven er ontslagen vallen. Zo werd eerder aangekondigd dat Microsoft 1900 werknemers van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat, dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen. Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group en heeft Eidos Montreal afscheid genomen van 97 werknemers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou